elhalt terhesség kétszer egymás után

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Már két elhalt terhességen vagyok túl. Az egyik 22 évesen 10 hetes magzattal, a másik pedig most.7. hetesen (mola terhesség gyanúja, nincs embrió, 28 mm petezsák) , Jövő héten lesz a műszeres befejezés.Tudom, hogy nagy arányú a vetélések száma, de mégsem hinném, hogy ilyen fiatalon két terhességből kétszer megtörténhet, ha minden rendben van. Kérdésem az, hogy érdemes lenne-e az okot kivizsgáltatni? Ha igen, mivel kellene kezdeni a vizsgálatokat? Köszönöm válaszát előre is

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza elhalt terhességek témában

Kedvs Kérdező! A móla terhesség, ha magas hormonszintekkel bizonyított, vagy szövettan igazolja majd, egy ritka, nem ismétlődő állapot. Az első sikertelenség valószínűleg okilag nem tisztázott. Ne féljen a harmadik indulástól. Ha megfogant, kezdettől a harmadik hónap végéig enyhe hormonális támogatást biztosan fog kapni a jobb lepénybeágyazódás érdekében. Egyetlen ritkán előforduló szokványos vetélést eredményező ok, az immunológiai összeférhetetlenség a szülőpár között, de ez jelenleg nem állhat fenn. Ha igazolható volna, ma már ezt is ellenanyag lekötéssel meg tudja oldani a szakma. Vágjon bátran neki az új terhességnek, veszélyezetett terhességként minden meg fog tenni a szakma a sikeres kihordásért.

Kérdés: 2012. november 01., 09:42; Megválaszolva: 2012. november 04., 17:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed abortion
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Először 2014-ben volt műtétem elhalt terhesség miatt, ami a nyolcadik hét környékén következett be. Ezután párommal...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés