meduzzadt vagina

Nemrégiben candidám és enterococcusom volt, amit kikezeltettem. Pár hétre rá a szeméremtest megduzzadt, maga a szeméremajkak nem, csakis kívülről az izom megkeményedett és érzékeny lett. Mikor természetes kivonatú krémmel bekenem, akkor pár nap és elmúlik. De mindig visszatér. Nem tudom, hogy köze van-e a régi problémámhoz, vagy irritálja a betét és a sok ülés a munkahelyen? Arra is gondoltam, hogy az utóbbi időben a partneremmel nagyon hosszú ideig szeretkezünk, már a végén azért fejezzük be, mert már fáj a hüvelyem. Lehetséges, hogy a túl sok irritáció okozhatja a duzzanatot? Mit tegyek, hogy nyugodtan élvezhessem a szexuális életem betegség nélkül? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza szeméremtesti duzzanat témában

Kedves Kérdező! Minden bizonnyal régi fertőzése nem gyógyult teljesen. Valószínűleg a candida fetőzés utóállapota okozza panaszait. Nem tudom, korábban milyen gyógyszereket kapott, és a partner is volt-e kezelve egyidejűleg. Ha hosszú távra rendet akar, javasolnám: irasson fel 10 db. CNS hüvelykúpot és tíz nem vérző este helyezzen fel egyet. Legalább két alkalom legyen ebből, hogy a kúp után két órával együtt vannak, az olvadt kúpanyaggal igy kenődik be legjobben a partner is. Irasson fel egyidejűleg 2 szem Diflucan vagy Mikosyst Gyno 150 kapszulát, mindketten szájon át vegyenek be egyet. A kúpkúra után recept nélkül vegyen hüvlyi probiotikum kapszulát, pl. Protexin-Gyno, a 14 szemből hatot folytatólag helyezzen fel a hüvelybe naponta, a maradékot még 4 héten át, heti kettőt. Igy egy hosszú távra egészséges hüvelyi állapotot hoz létre erős, védő tejsavbaktérium flórával.

Kérdés: 2012. október 21., 19:30; Megválaszolva: 2012. október 26., 10:32
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
borsó nagyságú dudor?
Tisztelt Doktornő/úr! 4-5 napja a nagy szeméremajkon/hajlatnál megjelent egy borsó nagyságú dudor. Piros, jól látható. (menstruáció alatt jött...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás
Barna folyás rákszűrés idején
HPV - rákszűrés