egyszarvu meh - terhesgondozas

Tegnap HSG vizsgalat utan kozoltek velem az orvosok, hogy egyszarvu mehem van. Pontos tipus megallapitasra nem kerult sor, a vizsgalatot petevezeto atjarhatosag miatt vegeztek el (bal oldal atjarhato, jobb oldalon van a fejlodesi rendellenesseg) . A kerdesem az, hogy ez mennyiben valtoztatja meg a terhesgondozas protokoljat? Van harom gyerekem, akik a 34. 36. es 38. heten szulettek. De a negyedik terhesseg vallalasa elott szeretnek tisztaban lenni azzal, hogy milyen eselyeim vannak az ujabb koraszulesre, illetve hogy lehet-e valami tenni egy ujabb koraszules megelozesere? Lehet hogy hosszabb idot pihenessel, fekvessel kell majd toltenem? Masik kerdesem, hogy IVF eljarassal a jobb oldali petefeszkembol is kinyerhetoek tuszok, csak nincs kozvetlen kapcsolat a mehem es a jobb oldali petefeszek kozott? Jol ertem a rendellenesseg lenyeget? Koszonettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza méh fejlődséi rendellenessége témában

Kedves Kérdező! Ha ennyi gyereket megszült egy egyszervú méhhel, ha jólértem korábban megszületetteket, ez a hibája veleszületett fejlődési rendellenesség, mindíg meg volt, Méhe közben trenírozottá vált, további gyerek úgyangy, vagy könnyebben kihordható benne. Minden fenyegető koraszülést próbálunk adott esetben késleltetni a biztosan életképes magzati korig. A jobb oldali petefészekből, ha van, természetesen kinyerhetők tüszők, hiszen önálló szerv, de néha az ismert hibánál hiányozhat. Gondolom, ez önnél ultrahanggal régen tisztázott tény. A terhesgondozás protokollját legfeljebb a szakma fokozott gondossága kíséri. Gratulálok a három gyermekhez és a tervezett negyedikhez.

Kérdés: 2012. október 10., 14:44; Megválaszolva: 2012. október 11., 14:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed ab, szövettan
Fogamzásgátlás 50 év felett
Okozhat még gondot?
Vérzés menopausaban
Barna folyas
Kedves Doktor ur! 38 eves no vagyok es 2 hete idoben megjon. a menstruacio a megszokott iseig tartott, viszont kb. a menstruacio 12. napjatol par napja barna...