Méhnyakrák? Mi a következő lépés?

Tisztelt Doktor! Kétszeri citológiai eredményem P3 volt, ami után HPV tipizálásra került sor.Ott kihozták a Hpv 16 és 39-es magas rizikójú vírust.Ezután az orvosom azonnali konizációt rendelt el. Ez meg is történt szept. 19-én. Azóta egy kis cső van bennem, amit okt. 17-én vesznek ki. Megérkezett a szövettan eredménye: Makroszkópikus leírás: I. 2*2*1, 5 cm-s kúp alakú conisatum, felszíne sima II. Kevés véres kaparék Kerek 170. e. b. III. Kp. véres kaparék Kerek 38. e.b. (Dr. I. MK) Mikroszkópikus leírás I. A részletesen feldolgozott conisalt portio részletekben három blokkban látható az átmeneti zónából kiinduló cervix felé kúszó súlyos diszplázia, ami néhány felszínes mirigybe is beterjed, de sem a cervix területén, sem a felszínen nem éri el a kimetszést. II. Kevés cervicalis nyálkahártya foszlány mellett a proliferatios szakban lévő méhnyálkahártya van. III. A proliferatios szakban lévő méhnyálkahártya. Kérdésem az lenne, hogy akkor most nekem méhnyak rákom volt, vagy ebből alakult volna ki a későbbiek folyamán? Az orvosom innentől kezdve gyógyultnak tekint, mert a kimetszés ép szélben történt. Innentől kezdve nincs tovább semmi tennivalóm? Annyit mondott, hogy 3 hónap múlva kontroll és újabb citológia! Doktor véleményére is kíváncsi lennék! Most ezek szerint ez gyógyult állapot? Milyen immunerősítőt ajánlana? Visszatérhet még vmikor? Most kaptam meg a HPV elleni védőoltás első részletét. Köszönöm előre is válaszát, egy kétségbeesett 35 éves anyuka Ui.: Vmilyen tumormarker vizsgálatra nem lenne szükség a továbbiakban? Áttétre nézve?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza méhnyakrák témában

Igen a szövettani eredmény /kóros elváltozás nincs/ alapján a következőkben cytológiai kontroll vizsgálatra van szükség. Az épben eltávolításra került a kóros eredményt adó szövet rész.

HPV védőoltás szintén segíti a gyógyulást.

Ez az állapot jelenleg más teendőt nem igényel.

Kérdés: 2012. október 01., 15:30; Megválaszolva: 2012. október 02., 20:28
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhnyakrák vagy fertőzés?
Üdvözlöm! A héten voltam nőgyógyászati rákszűrésen! A Dr. Úr akinél voltam, a hüvelyi ultrahang során nem talált elváltozást, de a...
Elkapható a méhnyakrák?
Kedves Dr Nő, Úr Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, egy olyan problémával hogy van egy visszatérő kiújuló felfázásom ami miatt a prosztata...
Jóindulatú méhnyakrák?
A cytológia eredményem: P2. Kenet értékelése: 02 Benignus sejtelváltozások. Fertőzés jellege: 09 HPV gyanúja. Fertőzés jellege: 10, vegyes...
Méhnyakrákszűrés eredménye: ...
Ma kaptam kézhez a fél évvel ezelőtti elméletileg negatív méhnyakrákszűrés-eredményemet. Feltűnt azonban, hogy a P2-es eredmény mellett az egyéb...
Méhnyakrákszűrés eredmény - Mi...
Tisztelt Webbeteg! Ma kaptam kézhez a méhnyakrákszűrés eredményét ill. egy receptet a nőgyógyászomtól. Azt írja a lelet, hogy gyulladás...