1 hónapja tartó fájdalom a bal emlőben

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. 1 hónapja a kishúgom véletlenül belekönyökölt a bal mellembe (elég erősen) , azóta minden nap érzek fájdalmat benne ami ha nagy levegőt veszek akkor időnként inkább kicsit szúrós fájdalom. Tapintásra is sokkal érzékenyebb belül és alul mint a jobboldali.Néha azt is érzem mintha egy picit keményebb is lenne és mintha azóta egy picit nagyobbak lennének helyenként a mirigyek. Ilyenkor normális ez a hosszú ideje tartó mindennapos fájdalom, vagy ettől alakulhat ki emlőrák? Ezek alapján van okom ettől tartani? Válaszát nagyon köszönöm, üdvözlettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza mellfájdalom témában

Kedves Kérdező! A mell laza szövetei erőhatásra könnyen bevéreznek, ott kisebb-nagyobb vérömleny keletkezhet. Ez nyomásra fájdalmas, esetleg tapintható keménység és térfogatnövelő is lehet.De semmiképpen nem kell emlőráktól tartania ettől, sem most, sem később. Ezzel együtt ajánlanám, hogy egy sebész tapintsa meg és küldje el mell ultrahangos vizsgálatra, mely potosan leírja a helyzetet, a méretet, és hogy a borogatson és idő múlásán túl van e más tennivaló. Majd 35 éves korától az évi mammográfiás mellszűrésen ettől függetlenűl vegyen részt.

Kérdés: 2012. szeptember 25., 20:59; Megválaszolva: 2012. szeptember 26., 23:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet
Menstruáció előtti verzes
ASC-H negatív HPV-vel
Kedves Doktor úr! 2019. augusztusában ASC-H lett a rákszűrésem eredménye, kolposzkópia: ép hám, kóros nem látható. Orvosom javasolta, hogy...