Rejtett terhesség? Nem vettem észre - dohányoztam!

Tisztelt Dr. Úr/Nő, Azzal a szokatlan problémával fordulok önhöz, hogy kb. 2 hét alatt kigömbölyödött a hasam! 55 kg vagyok és 153 cm, vékony/átlagos testalkatú. 24 éves, soha nem voltam még terhes eddig! Tegnapra sikerült időpotot kapnom a háziorvoshoz. Én daganatra gyanakodtam, mivel semmi jelét nem tapasztaltam terhességnek. Ugyanúgy megjött minden hónapban, semmi változás nem volt! Sem szédülés, sem émelygés, sem kívánósság! Az ég világon semmi! Mivel mindíg tartottam tőle, hogy terhes leszek, biztos ami biztos alapon, havonta csináltam tesztet is! Mindíg negaív lett! Egészségügyi végzettségem van, és egyetemen Pszichológiát hallgatok. Szóval biztos, hogy ha lett volna tipikus tünetem, azt be tudtam volna azonosítani. Annyi, hogy fogytam 5 kilót, amiből azóta 2 vissza jött, és többet is aludtam mint előtte, de ezt a szakítás és a vizsgák miatti stressznek tudtam be! Viszont a házi orvos azt mondta, miután megtapogatta a hasam, hogy ez bizony terhesség. Na már most akkor kb. 4, 5 hónaposra saccolom, ugyanis azóta szakítottunk a vőlegényemmel. Kaptam időpontot vérvételre, 1 hét múlva. Az ultrahangot a háziorvosom intézi, kb 2 hét mulva lesz, azt még nem tudom pontosan mikor, ugyanis ez itt Anglia.... A probléma az, hogy én dohányzom, illetve dohányoztam, és tudom hogy az első trimeszter kritikus a baba fejlődése szempontjából! Természetesen azonnal letettem a cigit, de mekkora a valószínűsége, hogy ártottam vele? Mivel nagyon meg viselt a szakítás a vőlegényemmel, párszor elmentem a bartaimmal szórakozni, és ittam alkoholt is! Nyilván terhes vitaminokat sem szedtem! Gondozáson sem vettem részt! Milyen vitaminokat szedjek addig, míg megfelelő ellátást nem kapok? Volna kedves valami hasznosat, lehetőleg megnyugtatót mondani? Természetesen szeretném tudni mire számíthatok, még ha az nem pozitív, akkor is! Ezt a 2 hetet kivárni... Őrület! Soha nem gondoltam, hogy velem ilyen előfordulhat........ Válaszát előre is köszönöm! További szép napot! Üdvözlettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza terhesség témában

Kedves Kérdező! Megáll az ész a problémája miatt. Itt, fogja magát nálunk, bemegy az első nőgyógyászatra, és nem hasa tapogatásából hanem minimum kétkezi vizsgálattal egy szakember a 4-5 hetes terhességet meg tudja állapítani már. Kizártnak tartom, hogy ott, akár panaszokra, ha terhesnek mondja magát, ne néznék meg sürgősséggel és azonnal. A szakma sohasem, sehol sem kockáztathat egy esetleges vetélést időpontokkal ebben a műfajban. De megnyugtatom: A babának a korábbi cigizés után, főleg ha abbahagyta, nem lesz kára, ugyanígy az alkoholtól sem. Ha elkezdi a bármelyik terheseknek gyártott multivitamint, a baba anyagcseéjének főleg ezután lesz igazán szüksége ezekre. Első alkalommal úgyis ultrahang készül, ami hétre pontosítja a baba korát. Inkább a szakítása miatt aggódom, nem kéne, ha van baba, az ő érdekében kölcsönösen visszakeresni egymást? Esküvői tanúnak jelentkezem!

Kérdés: 2012. szeptember 14., 15:33; Megválaszolva: 2012. szeptember 16., 17:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet