Jóindulatú méhnyakrák?

A cytológia eredményem: P2. Kenet értékelése: 02 Benignus sejtelváltozások. Fertőzés jellege: 09 HPV gyanúja. Fertőzés jellege: 10, vegyes baktérium flóra.Javaslat: 05 Szoros cytológiai kontroll 3 hónap után. Azon kívül, hogy viszamegyek az orvoshoz és cytológiai kontrollra, mi a teendőm? És az tünetnek nevezhető, ha fáj a derekam, alhasi fájdalmak, a fájdalom lesugárzik a lábamba (pár napja olyannyira fájt a hasam és a drekam, a, hogy sebészeten kötöttem ki az ügyeleten vakbélgyanúval, de nem találtak semmit) , menstruációm 5 éve nincs, (viszont háromszor volt szinte évente méhtisztításom, mert elöntött a vér) de az utóbbi hónapokban néha előfordul világos piros, halvány vizes vérezgetés. Tehát a kérdésem: a fentiek alapján lehet-e a P2 mégiscsak kóros, vagy jóindulatú rák? Várom a választ, Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza méhnyakrák témában

Kedves Kérdező! Jó nagy kavarodást ír le kérdésében. Szögezzül le: jóindulatú rák nincs, csak rosszindulatú. De osszuk panaszait háromfelé. A hüvelyében egyszerű fertőzöttség van, az ismétlésre a HPV vírus jelenléte miatt van szükség, mert hosszabb fennállás után évek alatt okozhat komolyabb mégszáj problémát. Amíg P2 eredményei lesznek, ez nem ál fenn. A korában gyakori vérzésrenetlenségek viszont komoly figyelmet kívánnak, az újabban jelengkező világospiros, savós váladék miatt különösen, ezek esetleg a méhtest rák alakulására lehetnek előjelek. Mindenképpen hüvelyi ultrahangos v izsgálattal tisztázni kell a belső nyálkahártya vastagságát, szerkezetét. Ezt a citológiai kenet nem szűri ki. Ha kell, szóbajön a sok bajt kavart méh eltávolítása is.

Kérdés: 2012. szeptember 03., 23:44; Megválaszolva: 2012. szeptember 05., 23:10
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...