Ciszta elmulik magatol?

Azt mondta a nogyogyaszom, hgy van egy pici cisztam, de az eltunik magatol, de lehet ettol nehezebben maradok terhes. Folsavat irt, hogy szedjek.On szerint mit csinaljak? Nagyon szeretnek babat mar lassan 1 eve! Menjek endokrinologushoz? Varom valaszat! Koszonom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza petefészek ciszta témában

Kedves Kérdező! A petefészek egy örökké mozgó, alakuló többtízezer ősciszta halmaza, melyben számos érőfélben lévő 2től 5-10 miliméteres folyadéktartalmú ciszta van ezekből a legérettebb indul az aktuális ciklusban gyors fejlődésnek az agyalapi mirigy serkentő hormonjainak hatására.Néhány nap alatt középidőre az érett úgynevezett Graaf tüsző, mely tartalmazza a megtermékenyíthető, érett petesejtet, 20-21 miliméteres cisztahólyag lesz. Ez ultrahangos vizsgálattal jól látható. Lehet, hogy nem reped meg, kicsit tovább nő még előtte, Okozhat rendetlen vagy késedelmes vérzést is. Egészen biztos, hogy eltűnik magától. Ha a ciklusa rendes, ne törődjön vele, essen mielőbb teherbe. Ha rendetlenséget tapasztal a továbbiakban, 3 hőnap múlva ismételt ultrahangos vizsgálat tisztázza, hogy ven.e még cisztácska, esetleg növeke4dett-e.

Kérdés: 2012. augusztus 30., 19:22; Megválaszolva: 2012. szeptember 01., 21:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz