Bal oldalon jelentkező alhasi fájdalom szex közben

Kedves Doktor Nő/Doktor Úr! 2009 októberében a bal oldali petefészkemen egy golflabda nagyságú cisztát találtak az orvosok. A tünetek akkor a követezők voltak: hasi fájdalom, elhúzódó (12 napig tartó) , bő menstruációs vérzés, melynek állaga sűrű, alvadtvérszerű volt. Miután felkerestem a sürgősségi nőgyógyászatot az egyik megyei kórházban megultrahangoztak és akkor állapították meg, hogy sajnos petefészek cisztám van. Az orvos gyógyszert írt fel (sajnos már nem tudom milyet) , hogy elálljon a vérzés és el tudjak menni egy hüvelyi ultrahangra is. Nagyon megijedtem, hiszen azt mondták, nagy valószínűséggel műteni kell. Aztán később a hüvelyi ultrahangon mégsem láttak semmit. Elmúlt, mondták, nyugodjak meg. Furcsának találtam, de azt mondták, megesik és szerencsém volt. Azóta már többször voltam nőgyógyászati szűrésen, legutóbb tavaly novemberben, akkor hasi és hüvelyi ultrahangot is csináltak és semmilyen elváltozást nem vettek észre, úgy tűnt a ciszta tényleg felszívódott. Három napja azonban szexuális együttlét közben, ha a párom mélyebben hatol be, bal oldali alhasi szúró fájdalmat érzek. Eddig semmilyen hasonló panaszom nem volt, a szexuális életem kiegyensúlyozott. Mi lehet ennek az oka? Talán ismét cisztám van? Említésképpen még annyi, hogy 2010 novembere óta Jangee vagy Jasminelle (mikor mi van a patikában) fogamzásgátlót szedek. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza petefészek ciszta témában

Kedves Kérdező! A petefészek számtalan potenciális ciszta lehetőséggel rendelkezik, hiszen minden ciklusban egy 20-22 miliméteres cisztácskát, érett tüszőt képez, ez néha nem reped meg középidőben és tovább nőhet, de idővel spontán megrepedve eltűnhet.Jelenléte jelenthet fájdalmat, mert feszíti a petefészek tokját. Jelen fájdalmára ismételt hüvelyi ultrahangos vizsgálat adna valós választ. A fogamzásgátló szedése csökkenti, de nem zárja ki a ciszta keletkezés esélyét. Adott eetben a ciszták műtéte manapság három kis, ceruzányi lukból laparozkóposan két nap bentfekvéssel megoldható.

Kérdés: 2012. augusztus 15., 14:35; Megválaszolva: 2012. augusztus 18., 22:32
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Cysta?
T.Doktor Úr! CT vizsgálat alacsony denzitású képletet mutatott a petefészkemben 18 mm ,ami már tavaly is ott volt.virgo vagyok hogyan tudják...
Tumor marker
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 50 éves vagyok két éve nincs mensesem , de állandó petefészek cystaim voltak. Most a cytologiai eredményem P2 , a jobb...
Petefészek ciszta
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nemrégiben hasiultrahangon ,a jobb petefészekben egy 40×28mm-es vékony falú vékony septumokat is tartalmazó cystosus képlet...
Rosszindulatú petefészekciszta?
Tisztelt Doktor úr! Hasi és kismedence CT-n a bal petefészkemben találtak egy 36x31 mm átmérőjű magasabb denzitású sűrű bennékű cisztát. Ez mi...
Csokoládéciszta
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Pár hónappal ezelőtt hüvelyi ultrahang és azt követő MR-vizsgálat 45*50 mm-es cisztát diagnosztizált a jobb...