Kellemetlen szagú hüvelyi folyás?

Tisztelt Doktor nő/Doktor úr! Körülbelül egy hónapja furcsa fehér folyás jelentkezett nálam. Először gombás fertőzésre gyanakodtam, de nem viszketett, nem volt túró szerű állaga, sima opálos, kissé sűrű állaga van, viszont a szaga nagyon kellemetlen. Ráadásul nagyon sok van belőle olyannyira, hogy nem győzöm a tisztasági betétet cserélni, napközben érzem magamon a szagot, ráadásul nagyon nagy mennyiségben folyik úgy, hogy a fehérneműmet is teljesen eláztatja. Használtam Pevaryl 3G hüvelykúpot, ennek ellenére nem szűnt meg a kellemetlen szag illetve a folyás. Most elkezdtem használni egy hüvelyflóra helyreállító kúpot is, de semmi változás. Ennek a folyásnak lehet azaz oka, hogy korábban Betadine kúpot használtam (az elég gyakran visszatérő Candida fertőzés miatt)? Esetleg egyéb? Tényleg, se viszketés, se túrós állag, semmi érzékenység vagy fájdalom, csak nagyon kellemetlen a szaga és sok a mennyisége. Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Kérdező. Pontos leírása egyértelműsíti, hogy baktériumos eredetű fertőzése, úgynevezett vaginózisa van. Ez nem gomba fertőzés, a Pevaryl hatástalan. Betadin kúpot lehetőleg ne használjon, mert a hüvely védő tejsav baktériumait is elpusztítja és könnyen megtelepszik és gyorsan elszaporodik, bármely baktérium, mint lele3nlegn is. A hvelyflóra helyreállító szerei nem tudják az akút fertőzést megszüntetni, sdzerpük annál inkább fontos lesz a baktériumfertőzés megszüntetése után utókúrának. Irasson fel hat adagos Dalacin hüvelykrémet, vagy tíz adagos úgynevezett CNS hüvelykúpot. egyidejüleg a partner is kezelendő a visszafertőzés elkerülésére. Aztán jöhet a befejező probiotikum helyreállítókúp és rend lesz.

Kérdés: 2012. augusztus 08., 10:46; Megválaszolva: 2012. augusztus 10., 00:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...