• Sürgős segítség!:(

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A következő problémával fordulok Önökhöz: Idén töltöttem be a 20-at, 16 és fél évesen veszítettem el a szüzességem és kb. azóta használok tampont menstruációkor. Ezekkel egyidőben kezdődött nálam az azóta is fennálló fehérfolyás. Nincs rossz szaga és nem darabos, tejszín állagú. Voltam ezzel a problémával többször is 2 külön nőgyógyásznál, de mindkettő minden esetben hüvelytablettát írt csak fel. (Pedig a folyáson kívül semmi más tünetem nem volt soha se viszketés stb.) Én pedig minden esetben az előírásoknak megfelelően alkalmaztam a készítményeket, illetve partnerem is kezelve volt. A kezelés alatt elmúlt ez a tünet, de a végén ugyanúgy visszatért. Elvégeztem egy otthoni pH tesztet, ami szerint a hüvelyem pH-ja normál értékű. Nem használok se intimzuhanyt, se mosakodógélt, borotválkozás után pedig mindig bekenem Canesten krémmel (egyik nőgyógyász tanácsára). Eddig csak 1 partner volt az életemben, az a kapcsolat véget ért és kialakulóban van egy másik, de félek, hogy ez a fehérfolyás visszataszítja, ha "arra" kerül a sor. Amit még megfigyeltem, hogy nem mindig áll fenn ez a tünet, pl. ha nagyon kívánom a párom, akkor teljesen normális a nedvem állaga (átlátszó, semmi fehér folyás). Interneten olvasgattam ennek a kellemetlenségnek az okait és esetemben 4 dolog jöhet szóba: 1. tampon használat (bár 3-6 óránként cserélem) 2. tanga bugyi (mindig azt viselek, de pamutot, nem műszálas anyagút! ) 3. vérszegénység (nálam ez a probléma sűrűn fenn áll) 4. stressz/idegeskedés Ön szerint mi lehet a probléma oka? Mi lehet a megoldás? Végül, a natúr élőflórás joghurtba mártott tampon felhelyezése a hüvelybe (3-4 órára), segítene a folyás megszüntetésében? Előre is nagyon köszönöm válaszait! Üdvözlettel, Ramóna, egy elkeseredett lány

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hüvelyi folyás témában

        Kedves Ramóna! A rendszeres tamponhasználatot nem javaslom, sem a tanga bugyi viselését. Aktus után rendszeresen irrigáljon, illetve alkalmazzon egy hüvelyi probiotikum kúrát, pl. Gynoflor tablettát, és ne jaghurtba mártott tampont. Ha menstruál, akkor Ellen tampont használjon, ez probiotikumos. Ha nincs javulás, történjen a hüvelyváladékból mintavétel, és ennek tenyésztése.


        Kérdés: 2012. február 03., 16:42; Megválaszolva: 2012. február 06., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: