Aggódás

Azzal a kéréssel szeretném önöket megkeresni, hogy van egy 26 éves látássérült gyermekünk.fejfájásos panaszok miatt agyi ct vizsgálatot végeztek rajta. A lelet ma lett kész, de időpontot a neurológushoz jövőhétre kaptunk és nagyon aggódunk! A ct lelet:A hátsó scalaban kifejezetten tágabb külső liquor-tér és a IV. kamra is. A supratentorialis kamrarendszer tágassága megtartott, 1, 5 cm széles cavum vergae ábrázolódott. A convexitas feletti külső liquor tér frontalisan és temporalisan kissé szélesebb. Az agyállományban focalis eltérés nem látható.Kóros kontraszthalmozás nincs.Vélemény:előrehaladott cerebelláris és mérs.cerebralis atrophia.Egyébb számottevő eltérés nem igazolódott.Válaszát megköszönve, tisztelettel Hunyadiné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza a agysorvadás témában

Kedves Kérdező! A hátsó skála az kisagyi és agytörzsi részét foglalja magába. Az itt kialakult liquortér tágulat (agyvízzel kitöltött tér az agy és a koponyacsont között) amiatt alakult ki, hogy a kisagy állománya kisebb a szokásosnál. Ez valószínűleg így fejlődött ki, már méhen belül, nem valószínű, hogy a születés utáni időszakban alakult ki. Ez nincs kapcsolatban a fejfájással, ami miatt a CT vizsgálat történt.

Kérdés: 2011. október 14., 17:21; Megválaszolva: 2011. október 18., 11:01
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bfs?
Szédülés MRI lelet
fejfájás
fej felszínének fájdalma
Aneurysma gyanú