Gyógyíthatatlan a kisagysorvadás? - Az orvos válaszol

Dr. Bessenyei Mónika
Szerző: WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Azt szeretném kérdezni, hogy mik a kisagysorvadás tünetei, mi a betegség lefolyása és gyógyítható-e. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt Kérdező!

A kisagysorvadás elsősorban a koordináció zavarával jár együtt, mely kezdetben csak a kéz finommozgásait, később már nagyobb mozgásokat is érintheti, járászavart, szédülést okozva.

Toxikus alkoholmennyiség

Emellett jellemző lehet a cselekvések indításakor jelentkező végtagremegés is. Megváltozhat a beszéd is, súlyosabb esetben végtaggyengeség is kialkulhat.

A kiasagysorvadás általában az egész agy sorvadásához kapcsolódóan illetve alkoholizmus talaján szokott fellépni. Gyógyítani sajnos nem lehet. A kiváltó tényezőt lehet, amennyiben ismert, kiküszöbölni.

Ez a cikk is érdekelheti Önt! Az agysorvadás okai és a betegek kilátásai

Dr. Bessenyei MónikaForrás: WEBBeteg
Orvos szakértőnk: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Ízületi kopás Ízületi kopás

Ha nem kezelik, a szalagok, ínak és az érintkező csontfelszínek is sérülnek.

Koronavírus omikron-variánsa Koronavírus omikron-variánsa

Az FDA szakértői szerint fejlettebb vakcinákra lenne szükség ellene.

Egy közkedvelt gyógynövény: a...

Az utóbbi évtizedek egyik legismertebb gyógynövénye lett a valódi keskenylevelű levendula, latinul: Lavandula angustifolia P. Mill. (más néven L....

A Listeria a hűtőben jobban túlél...

A sajtok tárolásával kapcsolatos élelmiszerbiztonsági kutatás szerint a Listeria baktérium alacsony hőmérsékleten jobban túlél, mint...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.