• Kisagy sorvadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mi a funkcióji vannak a kisagynak és ezek millyen kapcsolatban állnak egyrészt a megas/alacsony vérnyomással, másrészt az alvászavarral

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! A kisagynak eksősorban a mozgáscoordinatioban van szerepe, károsodása szédülést, járászavart, beszédnehezítettséget okozhat. Az alvás szabályozásában a kisagy nem vesz részt. A vérnyomás szabályozás sem kisagyi funkció, de magas vérnyomás károsíthatja a kisagyat ellátó ereket, emiatt a kisagyat.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 20:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés