• Diffus vascularis laesio

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Alvászavar miatt MR vizsgálaton azt a diagnózist kaptam, hogy: atrophia cerebri et cerebrelli és diffus vascularis laesio. Szeretném tudni, hogy mit jelent és milyen kezelésekkel gyógyítható, valamint mi az elváltozásoknak a prognózisa?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Az atrophia cerebri et cerebelli agyi és kisagyi sorvadást jelent, mely az Ön korában már úgymond természetesnek tekinthető, hiszen életünk során fokozatosan veszítünk az idegsejtjeinkből és ez okozza a sorvadást egyrészről. A diffúz vascularis laesio alatt pedig azt értik, hogy a kis agyi erek "meszesedése" miatt a keringés már romlik bizonyos területeken és ennek következtében állománykárosodás jön létre. Ez ellen védekezni a megfelelő szinten tartott vérnyomással, vércukorral, vérzsírral lehet. Illetve aspirin szedésével.


        Kérdés: 2011. szeptember 18., 10:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 21:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: