• Neurológiai vizsgálat, járás probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Édesanyám 57 éves, sajnos a járása rohamosan romlik. Nagyon nehezen közlekedik, több esetben előfordult, hogy sima talajon elesik, vagy egy álló helyzetben meginog és szintén elesik. Nagyon nehezen közlekedik, pl. a kertbe több esetben már csak bottal mer kimenni, ill. széket raktunk ki, hogy mire kiér tudjon kicsit leülni, járás közben a lábai nagyon nehezen mozognak. Napközben időközönként le kell feküdnie pihenni, mert a folyamatos állást nem bírja, ha süt a nap, már ki se mer menni a levegőre, mert annál rosszabbul érzi magát. Sajnos az utóbbi 1-2 évben orvostól orvosig jár, de senki nem nyilatkozik, hogy konkrétan milyen betegséggel állunk szembe, pedig valamitől csak van ez az állapot, arról nem beszélve, hogy az utóbbi pár hónapban még romlott is az állapota. A véreredménye nem mutat ki semmit, érvizsgálaton is volt, ortopédián is, ideggyógyászaton is, ott se találtak semmit, most utoljára egy neurológus azt mondta, hogy a koleszterin gyógyszer mellékhatása, bár ezt se mondta biztosra, mivel a májfunkciója rossz (nem iszik semmi alkoholt). Ennek a gyógyszernek a szedését már több, mint 1 hónapja abbahagyta de semmi jelentős javulás, ennek ellenére ezt a választ kaptuk. Most már szeretnénk megtalálni azt az orvost, aki komolyan kivizsgálná és foglalkozna ezzel a problémával mielőtt nagyobb baj lenne. Szeretném a segítségét kérni, hogy kihez, hova vigyük el ahol érdemben választ kaphatnánk, hogy mi okozza ezt a panaszt és milyen betegség, vagy egyáltalán mi okozhatja ezt az állapotot. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Neurológiai kivizsgálásra van mindenképpen szükség. Az egyre rosszabbodó járászavar hátterében állhat agyi illetve gerincvelői folyamat, de okozhatja a perifériás idegek károsodása is, melyek már közvetlenül a végtagok beidegzését látják el. A vizsgálata nélkül konkrétabbat mondani nem lehet. Mindenképpen még szükség lenne ENG (elektroneurographai), koponya CT vagy MR, MEP (mágneses kiváltott válasz) vizsgálatra illetve további labor vizsgálatokra. beszéljék ezt meg kezelőorvosukkal.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 11., 06:12; Megválaszolva: 2011. július 17., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés