• Lebénulhatok e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Igen tisztelt Doktor Úr,

        Röviden leírom amit idáig biztosan megállapítottak nálam MRI vizsgálat volt tavaly oktúber végén.

        Az leletek eredményei a következők

        Diskus hernia L4-S1, Polidiscopathia L2-L5, Radiculopathia L5 bill, Retentio urinae,

        Paraparesis inferioryon

        A legfrisebb lelet az a Retentio urinae és a Paraparesis inferior, ezeket ez év elején állapitották meg, egy urológus mondta, amikor az urodinamikai vizsgálatot csinálta, hogy nagy a baj, magának mint ha nem lenne vízhólyagja, mivel nem érzékeltem semmit, igen nagyon kevés vizelet távozik tőlem, naponta legfeljebb 3 szor és nagyon kevés, de a széklettel is nagy bajban vagyok, mindkettővel már 1 hónapja szenvedek és napról napra rosszabbodik az állapotom. Alig birok menni, azt is kapaszkodva, van hogy állok es egyszerően összecsuklanak a lábaim, vagy pedig elesek, székletem 4 naponta van, egy nagyon fel vagyok fújódva, sokszor ógy érzem mintha szét akarna robbani a hasam. 42 éves asszony vagyok, Szerbiában élek, ezt azért írom le, hogy megértse a helyzetet, Tavaly októberben csinálták meg a mágneses rezonanciás vizsgálatot, akkor még csak a porckorongsérvet, polidiszkopátiát és radiculopathiát állapították meg Kamenicán.

        Ez év januárjában voltam az urodinamikai vizsgálaton, meg Ujvidéken idegsebésznél, aki azt mondta hogy nekem mindket lábam részlegesen le van bénulva, de mivel a lelet MRI régi és az állapotom rohamosan romlott, ezért minél hamarabb azaz sürgősen újra kéri a MRI és az eredménnyel menjek rögtön hozzá, és utána mindjárt megműt. Az MRI kapott dátum február 13. egy hétet kell várni az eredmenyre, nem lesz már késő, szeretném ha kifejtené véleményét, tanácsát, sajnos nagyon elszomorodtam, Valamikor 16 évig nehéz dolgokat emeltem, ez is gondolom hozzásegített bajomhoz.

        Kérem Önt válaszoljon levelmre

        Tisztelettel

        Szebenyi Judit

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincsév, bénulás témában

        Kedves Judit!

        Az állapota nem rosszabbodik olyan gyorsan a leírása alpján, hogy 2 hetet ne lehetne várni az MR vizsgálatra. Addig is pihenjen, feküdjön, kerüljön minden hirtelen mozdulatot, emelést. A műtétről az idegsebésznek kell döntenie. Úgyis csak abban az esetben fogják a műtétet elvégezni, ha azzal javíthatnak az állapotán vagy legalább a további rosszbbodást meg tudják előzni.


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-01 11:59:19; Megválaszolva: 2010. február 01., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: