Szédülés: súlyos?

TISZTELT DOKTORNŐ VAGY UR! Nativ és kontrasztos koponya MR vizsgálat. A külső és belső liquorterek szabályos tágasságúak. A kisagy jobb haemispheriumában dorsalisan egy 6 mm átmérőjű liquor jeladású terület látszik, mely régi ischaemias károsodásnak felel meg. Magasan a fehérállományban néhány apro, 2-3 mm átmérőjü jelintenziv goc figyelhetö meg, melyek vascularis károsodásnak tarthatok.Koros konttraszthalmozas intracraniailsan nem mutathato ki. A craniocervicalis átmenet ép. ORVOSI VÉLEMÉNY: Mérsékelt foku fehérállományi vasculáris károsodás jelei. Régi ischaemias károsodás a kisagy jobb haemispheriumában. SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI, HOGY SULYOS ÉS GYOGYITHATO-E? KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT.ÉRDEKLÖDNI SZERETNÉK, EZ A BETEGSÉG OKOZZA-E A SZÉDULÉSES PANASZOKAT, ÉS A ROSSZULLÉTEKET, FEJFÁJÁSOKAT, FELEDÉKENYSÉGET. A VÉRNYOMÁSOM INGADOZO, A CUKORRA GYOGYSZERT SZEDEK. VÁROM SZIVES VÁLASZÁT. KÖSZÖNÖM

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza koponya MR témában

Kedves Kérdező!

Az állapot nem súlyos, de mindenképpen arra hívja fel a figyelmet, hoyg a magas vérnyomás és cukorbetegség következtében már az agy fehérállományi részén, ahol az idegpályák futnak, a kiserek betegsége miatt már enyhe fokú károsodás fennáll. Ezek a kis károsodások a panaszait csak részben magyarázhatják. Igen fontos hogy a további károsodás megelőzése érdekében a vérnyomás és vércukorszint megfelelően legyen beállítva, a vérzsírszintet a normál tartomány alatt tartsák, illetve nem megerőltető, rendszeres testmozgást végezzen.Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
Kérdés: 2009. augusztus 19., 16:49; Megválaszolva: 2009. augusztus 19., 16:49
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Mr vizsgálat
Jó napot kívánok!szédülés és zsibbadás miatt mentem orvoshoz aki koponya MR-re küldött. Ez lett az eredménye: A supra- és infratentorialis külső...
koponya mr vélemény magyarázata
Tisztelt Fehér Gergely! Kérném az MR véleményt számomra elmagyarázni szíveskedjen. Közepes fokú microvascularis károsodás(Fazekas II) Atrophia...
Koponya MR
Kedves Doktor Nő/Úr! Meg szeretném kérdezni hogy az alábbiak mit jelentenek!? Supratentorialisan a frontalis lebenyek területén néhány 2-3 mm es T2...