Kiszakadt gerincsérvvel mi a teendő?

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

28 éves vagyok és 2007-ben kiszakadt gerincsérvet állapítottak meg nálam. Szeretném tudni hogy mi várható a későbbiek folyamán. Az orvosom azt mondta hogy isteni csoda hogy most ilyen állapotban vagyok mert még az is előfordulhat hogy betokosodik és lebénulhat a bal lábam. Melegvíztől tokosodik? Mert termálvízben voltam és olyankor elmúlik a fájdalom kis időre persze. Úszás esetleg szinten tart /nem melegvíz /? Mit javasol kérem írja meg.

Tisztelettel és köszönettel: Gálné Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a gerincsérv témában

Kedves Anikó!
 
A kiszakadt sérvet nem nagyon lehet (ha tényleg az) úgy ott hagyni, mert tényleg okozhat komolyabb panaszokat pl. végtaggyengeséget, vizelési panaszokat. Az úszás, a speciális gerinctorna megfelelően karban tudja tartani a gerincet. Kérje ki egy idegsebész véleményét a gerinc felvételét megmutatva, biztosan kiszakadt-e az a sérv, és ha igen mia a teendő vele.

Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. április 24., 15:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 16:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bfs?
Szédülés MRI lelet
fejfájás
fej felszínének fájdalma
Aneurysma gyanú