• Hogyan kezelhető az isiász?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szeretném megkérdezni, mi a legmegfelelőbb és leghatékonyabb gyógymód az isiász kezelésére. Meddig tart ez a betegség? Jelenleg a Flector gél-t és port használjuk, de a fájdalom, még 1, 5 hét után is tart. A férjem már nagyon türelmetlen.

        WEBBeteg szakértő válasza a isiász témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az isiász igen makacs betegség tud lenni. A legjobb gyógymód rá a szigorú, kemény alapon történő fekvés, izomlazító készítmények és nem steroid gyulladásgátlók (pl. a Flector) szedése.

        Amennyiben ezekre 10 nap alatt a panaszok nem mérséklődnek, fizikoterápia is szóba jöhet. A legfontosabb, hogy feküdjön, pihenjen.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika  neurológus

         

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos türelem szükséges a továbbiakban is, de vannak még lehetőségek a fájdalmak csökkentésére.  Mindenesetre nagyon fontos a nyugalomba helyezés, szigorú fizikai kímélet, de ez gondolom a fájdalom miatt nincs is másképpen.

        A Flector por diclofenac tartalmú készítmény, mely az egyik legerősebb hatású gyulladásccsökkentő, emellett még izomlazítót szoktunk javasolni.

        Az egyik leghatásosabb gyógymód még ilyenkor a paralumbalis vagy a n. ischiadicus kilépésének megfelelő terület infiltrációja, melyet általában reumatológusok, de vállalkozóbb kedvű háziorvosok is el tudnak végezni, azaz a kilépő ideggyök mentén Lidocainnal és szteroiddal érzéstelenítjük ezt a területet. 

        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-26 10:11:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: