Gerincsérv és vizelési furcsaságok

Kedves Doktor Úr! Enyhe hátfájás kapcsán MRI vizsgálatot végeztek nálam,melynek eredménye: Centralis Th6/7 extrusio mérsékelt gerincvelői compressioval. Jobb paracentralis Th8/9 extrusio enyhe gerincvelői compressioval. Emellett van egy hektikus vizelésem is ,ugyanannyi elfogyasztott folyadék mennyiség (2 liter) mellett egyik nap sok (1,4 liter) másik nap rendkívül kevés (0,3 liter) a vizeletem.Okozhatja ezt a gerincvelői compressio? (Urológia vizsgálatok mind negatívak voltak.Neurológusnál is jártam, negatív szintén, csakúgy mint a koponya MR.) Esetleg milyen további vizsgálatokat javasol? Előre is köszönöm és várom válaszát! Tisztelettel, Kis Balázs

Dr. Fehér Gergely válasza hátfájás témában

Kedves Kérdező!

Ebből nehéz érdemben nyilatkozni. Az MR lelet porckorongsérvet látszik igazolni a leírás alapján, mely gerincvelő megnyomatását is okozza. Célszerű ezt megbeszélni kezelőorvosával, hiszen nem a leletet, hanem Önt gyógyítjuk.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. december 03., 11:07; Megválaszolva: 2021. december 06., 20:07
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bőrfájdalom
Tisztelt Doktornő! Kb. másfél hete a bal lapockám, vállam, és bordám környékén fáj a bőröm, mely a hónaljamhoz is kisugárzik. Már ha a ruha...
Mivel kezelhető?
Jó napot kívánok! Édesanyám miatt írok, akkinek kérdése, panasza van. 44éves vagyok. Panaszaim vannak, fáj a hátam (annyira nem súlyos) , és a...
Gerincsérv?
Kedves Doktor Úr/ Nő! Olyan problémám volna, hogy már régóta fáj a hátam.Pontosabban a hátam közepénél.Sajnos ugy fáj hogy mikor felállok...
Mit jelentek ezek a diagnózisok?
Tisztelt Weborvos! Szeretném megkérdezni mit jelentenek a nagymamám leletein ezek a diganózisok! Agykoponya CT lelet: Leucarosis grad. Elongatio...
Vérvételi eredmény
Üdvözlöm . Érdeklődni szeretnék hogy a vérvételi eredmény a páromnak elméletileg nem jó! A CK eredménye 4000 lett ami a háziorvos szerint magas....