Végtagbizsergés

Tisztelt Doktor Úr! A panaszom a következő: Körülbelül 2-2,5 hete zsibog a jobb karom. Bizsergető érzésként tudom leírni, mint mikor hangyák másznak rajta. Július 12 óta a bal karom is, és a lábaim is, olykor az arcom is. De ezek nem folyamatosan fennálló bizsergések, van, hogy előjönnek egy-egy fél órára, vagy hosszabb időre, majd meg is szűnnek, rendszertelenül váltakozik az egész. Fogni és szorítani tudok velük, valamint érzek is vele rendesen. Úgy tudnám leírni, hogy a bőröm bizsereg. Tudni kell még, hogy szintén ugyanezen idő óta működik a cégnél a mennyezet- és falhűtéses elven működő klíma, és közvetlenül a fal előtt ülök sajnos, amin változtatni nem tudok, illetve a hőfok is központi szabályozású, és elég sokszor éreztem/érzem a faltól áradó hűvös levegőt a hátamon-nyakamon illetve karjaimon. Emellett a levegő frissítése érdekében sokszor volt kereszt-huzat csinálva az irodában. Július 12-én a háziorvos azt mondta, hogy az elmondottak alapján valóban a klíma miatt lehet, és nem kell megijedni, nincs komoly baj, az agyvérzés és szívinfarktus kockázatát teljesen kizárta. Sirdalud MR 6 mg TABLETTÁT (este 1 tabletta) és LNM P-L-C kenőcsöt kaptam rá, és kérte, hogy ha 1-2 héten belül nem javul, menjek vissza hozzá és akkor elküld további vizsgálatokra. 2020. novemberében Covid19 fertőzésen estem át kicsit erősebb nátha tüneteivel. Akkor semmi gondom nem volt, majd januárban emelkedett a vérnyomásom 150/80 Hgmm-re. Azóta az alábbi gyógyszereket szedem: Tanydon HTC 40mg/12,5mg (reggel 1 tabletta) Concor 5 mg (reggel 1 tabletta) Tenaxum 1 mg (este 1 tabletta) A gyógyszerek segítségével a vérnyomásom visszaállt a 120-140/60-75 közötti tartományba és a pulzusom is 63-73 között van. A kérdésem az lenne, hogy kell e esetleg tartanom attól, hogy ez a bizsergéssel járó dolog esetleg szintén poszt covid tünet, ami most jött elő, és szükségesek e a további vizsgálatok, vagy a doktor úr szerint is valóban inkább a klíma okozza a panaszokat és remélhetőleg a hűvösebb idő beköszöntével elmúlnak a panaszok is? Válaszát előre is nagy tisztelettel köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza zsibbadások témában

Kedves Kérdező!

Átmeneti, fluktuáló, több testtájékot érintő zsibbadások elsősorban nem neurológiai betegség benyomását keltik, de írásban, vizsgálat nélkül nehéz diagnosztizálni. Post-COVID tünet megjelenése a fertőzés után több, mint fél évvel sem jellemző, noha ezirányban még viszonylag korlátozottak az ismereteink. Célszerű neurológussal konzultálnia első körben. Felmerülhet pszichés terhelés/stressz hatása is azonban panaszai hátterében.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. július 15., 18:48; Megválaszolva: 2021. július 16., 09:47
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi ez a csík a lábamon?
Kedves Doktorúr! Bal lábam talpán néha fura zsibbadásszerű érzéseket érzek és a farizomban görcsök szoktak jelentkezni hosszabb gyaloglás...
Zsibbadas, erzeketlenseg
Furcsa tünetek
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 40 éves vagyok Crohn betegségben szenvedek. Idén tavasszal elkezdték nálam a Humira kezelést utolsó próbálkozásként...
Utalhat daganatra?
Üdvözlöm! 8 hónappal ezelőtt szültem, derék. ill. hátfájdalmaim korábban is voltak, feltehetően az ülőmunka, rossz testtartás...