MR lelet értelmezése

Üdvözlöm, a következő leletet kaptam ma reggel, a segítséget szeretném kérni, hogy aggódnom kell e valamiért? A térszűkítő hatású liquor és a cysta aggaszt. Válaszát előre is köszönöm! Koponya MR és MRA vizsgálat: --------------------------- Natívan T1 súlyozott sagittalis síkú, T2 súlyozott, SWI, DWI és CISS axialis síkú, valamint coronalis síkú FLAIR felvételeket készítettünk. 3D TOF MRA felvételeket készítettünk az intracranialis artériákról. Az intra - és extracerebralis liquorterek átlagos tágasságúak. Infratentorialisan a középvonalban és balra terjedõen körülírtabb liquor jeladású terület látható, mely térszûkítõ hatásúnak látszik. Az eltérés axiális síkban mérve 2,8 x 2,4 cm-es. Az agyállományban körülírt kóros jeladás nem figyelhetõ meg. A diffuziós sorozaton kóros jelnövekedés nem jött létre. Az SWI sorozaton vérzésre, éranomáliára jellemzõ jelmentes terület nem ábrázolódott. A kisagy-híd szöglet területén kóros terime nem figyelhetõ meg. Neuro-vascularis keresztezõdés jele nem látszik. MRA felvételein aneurysma, érocclusio, szignifikáns stenosis nem mutatható ki. A craniocervicalis átmenet szabályos. A melléküregek és pyramis csontok légtartóak. A bal sinus maxillaris recessus alveolarisában 1 cm-es ívelt szélû cystosus képlet ábrázolódott. Vélemény: Infratentorialis arachnoidalis cysta. Cysta sin. max. l.s.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza cysta témában

Kedves Kérdező!

Az előzmények hiányában erről érdemben nyilatkozni nem tudok, a képi anyag sem áll rendelkezésre, egyéb vizsgálati eredményeket sem tudok. Célszerű a vizsgálatot kérő orvos felkeresése.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. január 19., 13:24; Megválaszolva: 2021. január 19., 17:37
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
2 hete tartó nyomásérzés a fejen?
Tisztelt Doktor Úr! 2 hete tapasztalok főleg napközben nyomásérzést, néha fájdalmat a fejem tetején, ill. a halántékomnál két oldalt. Ez főleg...
Korona-vírus vakcina oltóanyag-a...
Tisztelt Dr. Fehér Gergely Doktor Úr! Börzsei Sándor vagyok azt szeretném kérdezni Őntől,hogy nekem november 10.-én volt Budapesten a Honvéd...
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?