• Arachnoidális ciszta, szülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Fehér Gergely! Gyermekkoromban kiderült, hogy cisztám van. Bal oldalon temporo- basalisan az orbita mögött a koponyacsontés az agyállomány között 18mm átm. arachnoidális cysta. Panaszom nem volt soha, azt mondták, hogy műtéti teendő nincs vele. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e a természetes úton való szülés vagy pedig indokolt lenne a császármetszés ebben az esetben? Okzohat-e valami gondot a szülésnél? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Fehér Gergely válasza a cysta témában

        Kedves Kérdező! Ezek a cysták alapvetően jóindulatú dolgok, repedés ritkán lép fel. Elvileg ettől a szülés normál módon lefolyhat, de pontosan nem tudjuk azokat az okokat, melyek a megrepedéshez vezetnek (pl a szülés közbeni nagy erőkifejtés ennek oka lehet). Javasolt, hogy szülésze egy idegsebésszel egyeztessen a továbbiakról. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. október 02., 11:44; Megválaszolva: 2020. október 05., 09:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: