• Mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! Kb 3hónapja kezdődő tünetek: éjszakai végtagzsibbadás(zokni/kesztyű rész). Kb 1,5hónapja: felsővégtagi gyengeség, könyök, nyak, vállöv fájdalom. Majd izomgyengeség testszerte, testszerte izomrángások, és kézfejeken, lábfejeken izomvesztés. Negatív: pajzsmirigy, lyme, alagút szindróma, eng, emg Pozitív: nyaki mr protrusio gyöki érintettséggel és valamilyen nem körülírt, Myelopathia gyanúsnak fogalmazott gerincvelő elváltozás. De ,2orvos sem tudta megmondani mi is pontosan. Nagyon félek az als-től. Fenti tüneteket mi okozhat még esetleg?? Köszönöm.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás, izomgyengeség témában

        Kedves Kérdező! A leírt panaszok,amennyiben az objektív izomvesztés (sorvadás) is fennáll, polyneuropathiára utalnak. Ezt a betegséget az ENG,EMG vizsgálat 100 %-os biztonsággal kimutatja.A nyaki porckorong, mely gyököt is érint, a FV azonos oldali tüneteit okozhatja.A myelopathia gyanu, ha megalapozott, akkor tovább kell vizsgálni.Jelen esetben a klinikai betegvizsgálat segítene,hogy ilyen objektiválható tünetei vannak, de anélkül így nem tudok többet mondani.Az als-től való félelme valószínűleg alaptalan, ez a nosophobiának nevezett probléma sok mindent megmagyaráz, ezért kezelni kellene. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. augusztus 01., 14:33; Megválaszolva: 2020. augusztus 04., 06:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: