Szorongás??

Üdvözlöm! Egy olyan problémam van, hogy kb másfél éve izomrángásaim vannak testszerte. Mostanában kicsit sűrűbben mint eddig, a lényeg, hogy van egy bátyám akinek egy ALS nevű betegsége van és neki is van egy olyan tünete,hogy folyamatosan ránganak az izmai, és amikor ezt megláttam rá pár órára nekem is elkezdett rángani a testem különböző pontjain, igaz nem egyfolytában mint neki, de percenként kb valahol rándul egyet. Kb 8 éves korom óta szorongásos beteg vagyok /nem kezelt/. Voltam neurologusnál aki azt mondta hogy semmi jel nem utal arra, hogy az lenne nekem is a bajom mint a bátyámnak, menjek pszichiáterhez inkább..... A kérdésem az lenne, hogy lehetséges valóban, hogy ezek a rángások pszichésen vannak?? Nagyon félek ettől és jobban szorongok mint szoktam... Mit tanácsol? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Szorongás témában

Kedves Kérdező ! Bátyjának valóban súlyos,a motoros idegek pusztulásával,az izmok sorvadásával járó idegrendszeri betegsége van.Ez Önt nyilvánvalóan lelkileg nagyon megterheli,azonosul beteg testvére fájdalmával,és hozzá hasonló tüneteket is produkál.Mindez azonban lelki eredetű,pszihés probléma.Önnek pszohológusra van szüksége, mert a betegségtől való félelmétől, szorongásaitól egyedül nem tud megszabadulni.Gyógyszeres és pszihoterápiás kezelés egyaránt fontos lenne. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. július 08., 17:32; Megválaszolva: 2020. július 11., 06:01
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés