Bizsergés érzés?

Tisztelt DoktorNő! 22 éves fiú vagyok. A jobb bokám alatt egy ponton bizsergést érzek 1 hete. Hirtelen fellép, 1 másodperc hosszan tart, majd elmúlik. Nem annyira zsibbadás jellegű, mint inkább olyan, mintha egy gitárhúr megpendülne ott. Terhelés, pl járás ingerli, de ha csak fekszem akkor is csinálja sokszor. Sőt, van, hogy csak fekszem, és ez az 1 másodperces hirtelen belebizsergő ciklus folyamatosan ismétlődik. Sőt, fekvés után már ugyanezt a bizsergést a jobb bokám alatti rész mellett a bal vádlim belső felén hosszanti irányban is erzem. 3 napja szedek rá magneB6-ot, még semmit nem javult. Nem tudom mennyi köze lehet hozzá, de elmondom azért: 9 napja közepes mennyiségű alkoholt fogyasztottam, ezután 24 órával jelentkezett először ugyanilyen jellegű bizsergés, csak a jobb bokám felett és a belső combomon egy ponton is! De ekkor lefeküdtem aludni, és reggelre elmúlt. Azóta viszont a jobb bokám alatt érzem ezt. Pár napja pedig gerincem is fáj kicsit a hátam közepén. Továbbá refluxos vagyok 3 éve, valamint 9 hónapja-naponta 1-2 hirtelen megjelenő, majd nagyon gyorsan gyógyuló szúnyogcsípésszerű viszkető kiütések jönnek ki rajtam, amiknek a gyakorisága pont ezen a héten nagyon megnőtt napi 5-6ra. 14 hónapja volt háti, 11 hónapja pedig agykoponya és nyaki gerinc MR vizsgálatom. 6 hónapja ágyéki gerinc CT-m. Minden negatív lett, kivéve az ágyéki gerinc CT: lumbalis és más intervertebrális duscus rendell radiculopathiával. Ön szerint mi okozhatja a problémát? A kiütéssel összefügghet? Nagyon zavar, és nagyon félek, hogy mi okozhatja, például gerinc daganat, akár elsődleges akár áttét, és emiatt a csalánkiütések. Ön szerint melyik régióját lenne érdemes újra megvizsgálni és CT vizsgálat elég-e vagy legyen MR? (A kiütésekről csatoltam képet) Köszönöm szépen a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a bizsergés témában

Kedves Kérdező! A képen látott elváltozások szunyogcsípésre emlékeztetnek, de lehet akár pók, vagy egyéb.A bizsergéssel nem kellene foglalkozni, inkább,- amennyiben módja van rá, -rendszeresen mozogni.A negatív vizsgálati leletek semmi okot nem adnak arra, hogy daganatos betegségekről fantáziáljon. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. július 01., 19:19; Megválaszolva: 2020. július 02., 06:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.