Agykoponya MRI vizsgálat

Tisztelt Doktornő! Az utóbbi időben több rosszullétem is volt, a rosszullétem alatt a fejemből kiinduló zsibbadás,szúró,viszkető érzés jelentkezett ,amely végigment a kezeimen és a lábaimon is. Közben nem tudtam beszélni mondhatni megbénultam erre a pár percre ,ekkor az üzletben ahol dolgozok telefonáltak a mentőknek.Az sürgősségi osztályon csináltak labor vizsgálatot ,AKG-t, illetve neurológus is megvizsgált, mindent rendben találtak, de a tüneteim nem multak el ,rendszeresen fáj a fejem ,rosszul érzem magam ,látás zavaraim vannak,megfigyeltem zsibbadás szerű érzést a fejem tetején, ha tusolok, és nagyon meleg a viz a fejemben szurkáló ,viszkető érzést érzek zsibbadás helyett.. ez a szurkáló,viszkető érzés sokszor a fejemből a kezeimben is végigmegy van hogy csak a bal kezemben. (nem csak meleg viz hatására jelentkezik az érzés de olyankor még érzékenyebb) A napokban magán úton elmentem egy agykoponya MRI vizsgálatra , a vizsgálat eredménye: A kamrarendszer középállású,szabályos tágasságú, a felszini liquorterek nem tágabbak.Intracerebralisan kóros jelintenzitás eltérés az elkészült méréseken nem mutatható ki.A diffúziós viszonyok szabályosak,térfoglaló képlet nem azonositható. A craniocervicalis átmenet és a sella régiója szabályos képet mutat.A paranasalis sinusok légtartók.Mindkét orbita structurái eltérés nélkül mutatkoznak. A kérdésem az lenne ,hogy lehetséges egyéb elváltozás amit az MRI nem mutathatott ki? Esetleg ér probléma,vagy agyi ideg probléma? Mivel kontrasztanyagot nem kaptam lehetséges hogy egyes elváltozások rejtve maradtak? Válaszát előre is köszönöm szépen! Üdv.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fejfájás témában

Kedves Kérdező!

A koponya MRI teljesen negatív.Kontrasztanyag adására nem volt szükség.Aggodalmaskodása felesleges, sőt, ártalmas.A rosszullétek hátterében idegrendszeri labilitás valószínűsíthető.Ennek kezelésével próbáljon meg foglalkozni,elsősorban úgy, hogy kideríti, mi lehet a háttérben. Általános szorongás a járvány okozta veszélyhelyzet miatt, vagy valami egyéb ok, ami az kizárólag Ön életében van jelen.

Ha ez sikerül, máris jobban fogja érezni magát, és nem gyanakszik súlyosabb betegségre.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. április 17., 16:16; Megválaszolva: 2020. április 19., 08:41
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...