MR agykoponya

Édesapám 1 hónapja elszédült, kórházban stroke osztályon 2 hétig kezelték. Magas vérnyomásra szedett Betaloc gyógyszerét leállitották mivel a pulzusa nagyon alacsony volt /40-45/. Ez rendeződött. Az Mr vizsgálat eredménye: Atrophia celebri et cerebelli Jobb oldali ACM területi,korábban bevérzett emolittio Celebralis fehérállományi chr.ischaemias vascularis laesio Térfoglalás nem látható Enyhén tágabb normálishelyzetű kamrarendszer.Tág basalis és felszini liquerterek.A craiospinalis átmenetben kóros nem látható.Jobb oldalon temporo-parietalisan az ACM ellátási területében 5×3 cm-es foltos heamosiderint tartalmazó,nagyrészt emollitióra utaló jeleltérés láttható,gátolt diffusió mem ésulelhető.A celebralis fehérállományában számos apró jeldús gúc látható a T2 hatású felvégteleken.Az áramlási törzsek jelvesztése normális. Az orvosa nem tudni még mikorra tudja fogadni, ezért kérnénk a véleményüket. Az orvosi találkozóig napi kétszer kell a Fraxiparine 0.4 injekciót,amit már 1 hónapja kap,nem fog ez ártani. Köszönöm elöre is válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a stroke témában

Kedves Kérdező! Levelében nem tesz említést a beteg tüneteiről.Megszédült, kórházba lerült.Kialakultak e újabb góctünetek? A koponya CT-n látható jobb oldali agylágyulás okoz e végtagbénulást? Tud e ülni, jáni, beszélni? A CT leírás szerint ez a nagyobb kiterjedésű lágyulás nem friss, benne bevérzések maradványa is látható. Ezen kívül is számos kisebb agyi góc mutatkozik, melyek króniukus agyérbetegség következményei.Alacsony volt a pulzusszám, de lehet, hogy alacsony a vérnyomása is.Et az agyban vérellátási uavart és további károsodsokat okozhat.Ezért a vérnyomását rendszeresen kellene ellenőrizni, és a vérnyomáscsökkentő gyógyszereket szükség esetén csükkenteni. Soknak tartom a napi 2x Fraxiparin injectiót,elég csak napi 1x, ha mozgásképtelen.Láthatja, hogy egy idős beteg véleménezése sok tényezőtől függ, leginkább egy helyszini orvosi vizsgálat kellene. Remélem, ezt a háziorvosa minél elébb meg tudja tenni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. március 11., 16:40; Megválaszolva: 2020. március 12., 06:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Bfs?
Szédülés MRI lelet
fejfájás
fej felszínének fájdalma
Aneurysma gyanú