• Egyfolytában tág a pupillám

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Orvos! Párom jelezte hogy tág a pupillam, nem reagal a fényre, ilyenkor mi a teendő? Mostanában stressz, ért, meg néha be vertem a fejemet Köszönöm előre is a válaszát

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a pupilla témában

        Kedves Kérdező! A pupilla tágassága egyénenként változó,elsősorban a fényviszonyoktól függ.Közepes fény esetén a tágasság közepes mértékű, sötétben erősen kitágul.Direkt fény hatására összeszűkül.Ezt az orvos a pupilla megvilágításával vizsgálja.Ha a pupilla mindkét oldalon lebénul, nem reagál, akkor súlyos látászavar alakul ki.Vannak gyógyszerek, és egyéb anyagok, melyek pupilla tágulatot idéznek elő. Ez remélem, nem áll fenn,hogy valami drog hatása alatt állt, mikor párja ezt az észrevételt tette.Óvakodjon a streszektől, hiszen 18 éves, szinte gyerek még.És miért veri be a fejét? Jó lenne, ha jobban vigyázna magára.! Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. február 28., 09:25; Megválaszolva: 2020. február 29., 06:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: