• Agyrázkódás/agyi sérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Vasárnap hajnalban éjszakai műszak után elestem biciklivel, és nagyon beütöttem a fejem. Fel tudtam egyből állni, és haza tudtam tolni a biciklit, de közben a karom elgyengült. Hazaérve picit kába voltam, és egy pillanatra picit megszédültem. Lefeküdtem, majd délutáni ébredéskor fájt a fejem. Majd este ismét lefeküdtem. Hétfő reggelre a fejfájás elmúlt, így elmentem dolgozni. Reggeli hajszárítás közben még az egyik karomat gyengének éreztem, de a nap további részében már nem. Napközben kába voltam és a látásom elég gyenge, de mintha homályosabban láttam volna, mint szoktam. Illetve a nyakam is meghúzódhatott, mert az izmok fájtak. A mai napra szinte minden tünetem elmúlt, viszont még mindig kicsit kába vagyok. Így elkezdtem cikkeket olvasgatni a témával kapcsolatban, és most kezdtem el aggódni. A kérdésem az lenne, hogy amennyiben komoly lenne a baj, akkor 2 nap elteltével kellett volna-e már jelentkeznie olyan tüneteknek (pl hányás, hányinger, stb) ami erre utal? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a enyhe agyrázkódás témában

        Kedves Kérdező ! Az agyrázkódás tünetei közül legalapvetőbb a pár másodperces eszméletvesztés, hányinger, hányás, fejfájás, és emlékezetkiesés, mely vonatkozhat a sérülést megelőző, vagy azt követő időre egyaránt.A kar gyengesége,- melyet észlel,- lehet az elesés következménye, de nem lehet összefüggésben a fej sérülésével.A koponyatrauma késői szövődményei többnyire egyre erősödő fejfájással, tudatzavarral járnak, melyek az Ön esetében nem jelentkeztek.Bizonyára megijedt, ami teljesen érthető.Panaszai hamarosan el fognak múlni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. január 21., 10:18; Megválaszolva: 2020. január 21., 19:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: