• Állandó öklendezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Régóta áll fenn a panaszom, egészen kiskorom óta nem tudok még sálat sem fölvenni, a nyakam annyira érzékeny a fizikai érintkezésre, hogy azonnal elkezdek öklendezni. Ez a mai napig tart. Olykor evés után ha jóllakok is előjön ez a panasz, van, hogy a hasam alsó tájékát érő enyhe nyomás (pl.: nadrágszíj) is kiválthatja ezt az öklendezést, öklendezni akarást. Amikor kieresztem a hangom, az erőltetés is olykor ki tudja váltani. Volt, hogy véletlen megvágtam a nyakam, kis sebtapaszt akartam rátenni de még azt sem tudtam elviselni, azonnal le kellett szedjem annyira öklendeztem tőle. Autóban üléskor van hogy a biztonsági öv is eléggé tud zavarni, állandóan állítgatnom kell hogy véletlenül se érjen a nyakamhoz. Nagyon lassan, de úgy érzem mintha az évek során kezdene ez az egész rosszabbodni. 18 éves koromtól 23 éves koromig dohányoztam. Nagyjából 3-4 évvel ezelőtt voltam ezzel a panaszommal fül-orr-gégészeti vizsgálaton, de a torkomban semmiféle elváltozást nem találtak. Volt egy fölvetésem, miszerint ennek valamiféle neurológiai kezdete lehet, erre szeretnék választ, ill. támpontot kapni hogy mégis mi lehet ez, lehet-e ezen segíteni, változtatni. Ha bármi olyan információ van amire szüksége van a betegség(?) felismerésében, állok rendelkezésére.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a öklendezés témában

        Kedves Kérdező! Miután panaszát a kisgyermekkorig vezeti vissza, feltételezhető, hogy a probléma oka egy fejlődési zavar.Konkrétan a nervus glossopharingeus túlérzékenysége, mely szerencsére csak öklendezést vált ki és fájdalmat nem. Ennek ellenére meg lehetne próbálni gyógyszeres kezelést, hasonlót, mint amit arcideg zsábában kapnak a betegek. Legegyszerűbb azonban mégis a kiváltó okok kerülése, vagyis amit eredményesen alkalmaz. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. december 16., 00:52; Megválaszolva: 2019. december 22., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.