Állandó öklendezés

Tisztelt Doktornő! Régóta áll fenn a panaszom, egészen kiskorom óta nem tudok még sálat sem fölvenni, a nyakam annyira érzékeny a fizikai érintkezésre, hogy azonnal elkezdek öklendezni. Ez a mai napig tart. Olykor evés után ha jóllakok is előjön ez a panasz, van, hogy a hasam alsó tájékát érő enyhe nyomás (pl.: nadrágszíj) is kiválthatja ezt az öklendezést, öklendezni akarást. Amikor kieresztem a hangom, az erőltetés is olykor ki tudja váltani. Volt, hogy véletlen megvágtam a nyakam, kis sebtapaszt akartam rátenni de még azt sem tudtam elviselni, azonnal le kellett szedjem annyira öklendeztem tőle. Autóban üléskor van hogy a biztonsági öv is eléggé tud zavarni, állandóan állítgatnom kell hogy véletlenül se érjen a nyakamhoz. Nagyon lassan, de úgy érzem mintha az évek során kezdene ez az egész rosszabbodni. 18 éves koromtól 23 éves koromig dohányoztam. Nagyjából 3-4 évvel ezelőtt voltam ezzel a panaszommal fül-orr-gégészeti vizsgálaton, de a torkomban semmiféle elváltozást nem találtak. Volt egy fölvetésem, miszerint ennek valamiféle neurológiai kezdete lehet, erre szeretnék választ, ill. támpontot kapni hogy mégis mi lehet ez, lehet-e ezen segíteni, változtatni. Ha bármi olyan információ van amire szüksége van a betegség (?) felismerésében, állok rendelkezésére.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza öklendezés témában

Kedves Kérdező!

Miután panaszát a kisgyermekkorig vezeti vissza, feltételezhető, hogy a probléma oka egy fejlődési zavar.Konkrétan a nervus glossopharingeus túlérzékenysége, mely szerencsére csak öklendezést vált ki és fájdalmat nem.

Ennek ellenére meg lehetne próbálni gyógyszeres kezelést, hasonlót, mint amit arcideg zsábában kapnak a betegek.

Legegyszerűbb azonban mégis a kiváltó okok kerülése, vagyis amit eredményesen alkalmaz.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2019. december 16., 00:52; Megválaszolva: 2019. december 22., 12:05
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi a teendő?
Agyi MR vizsgálat kiértékelése
Okozhatja túladagolás?
Nyeléssi probléma okai
Tisztelt Doktor úr! Édesanyámnak már kb. 10 éve vannak nyelési problémái.Egyre nehezebben tud lenyelni bármit is,a gyógyszerek bevétele is...
A koponya MR vizsgálata