Öklendezés

Férjemet 2007-ben agyiinfarktus érte, ami szerencsére nem járt bénulással, csak egy kicsit sántit. Azóta olyan problémája van, hogy reggel, amikor felkel rájön az öklendezés, amely különböző erősségű, van úgy, hogy nagyon kicsi, de van úgy, hogy több percig is eltart. Hányni nem hány csak erőlteti. Már voltunk vele gyomortükrözésen, ahol a gyomorszájnál kis gyulladást mutattak ki, amire gyógyszert kapott. Azonban az öklendezés továbbra is megmaradt. A háziorvosunk már többféle gyógyszert is felírt hányinger ellen, de semmi hatása nincs. A gyomorsav biztos nem sok nála, mert gyomorégése nincsen, viszont eléggé étvágytalan. El van kenődve, hogy mostmár igy kell életevégéig szenvednie. Nem tudom mitévők legyünk, hova forduljunk a problémával. Ha tudnának segíteni kérem sziveskedjenek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza öklendezés témában

Panaszát okozhatja valamelyik gyógyszer mellékhatása, de akár az agyi történés miatt kialakult kóros reflex is. Javaslom, próbálják lecserélni a szedett gyógyszereket, ha ez nem segít, ideggyógyászati vizsgálat vezethet tovább a diagnózishoz.

Kérdés: 2011. január 31., 09:45; Megválaszolva: 2011. február 01., 12:21
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Öklendezés
Tisztelt Szakértő! A probléma a down-szindrómás rokonomnál jelentkezik. A nap bármely szakában öklendezés jön rá és nem tudjuk, hogy mi lehet az...
Öklendezés
Tisztelt Doktorúr/nő! Neken az lenne a problémám, hogy reggelente és az erősebb szagoktól, kb 2 hete öklendezek, de nem jöm semmi. Ön szerint...
Reggeli öklendezés
Tisztelt Szakértő! A probléma a páromnál jelentkezik. Minden reggel elég komoly öklendezés kapja el, de semmi nem "jön"! Még sav sem. Elmondása...
Vesetágulat
Jó napot kívánok doktornő 47 éves nő vagyok Hérfő délután véres vuzelettel kerültem sbo ra Ott a hasi ultrahang 33×22mm es vesetágulatot...
Májbetegségem lehet?
Tisztelt doktor Úr! Hetek óta szinte naponta de nem étkezésektől függően a jobb bordám környékén furcsa fájdalom, nyomódásszerű de...