emésztési panaszok/kiegészités az előző kérdésemhez/

Tisztelt Főorvosnő! Elöször is köszönöm gyors válaszát. A gyomortükrözés eredményét nem irtam le az előőző kérdésemben, igy kérném szépen az előző levelemmel együtt értékelni, mert abban is vannak még kérdéseim, melyre legyen kedves válaszolni, ha lehet: Gastr.lelet: Kp.tág, ép nyelőcső. A gyomor tágul, peristalticázik. A nyhártya ép. A bulbus és a leszálló szár elt.nélk. A mélyduodenumból 2 biopsiát vettünk. Diagn: Gastrooesphagealis reflux, oesohagitis nélkül.Coeliakia. Vélemény: Negativ gastroscopia. A szövettan eredménye: Makr.leirás: 2 db 3-4 mm-es, sárgásszürke, kissé bolyhos szövet.Ind: eg.J.vese.Immun.CD 3. Dr.KP/MK Szövetileg: Megtartott boholy stuktúráju és secretiojú gyulladásmentes duodenalis nyárkahártya részletek. A felszini hámsejtek között a CD 3 pozitiv "T"-lymphocyták aránya 5-10 % közötti, igy coeliakia nem állapitható meg. BNO: U 9990 Sine morbo Ezek után én most igaz, hogy nem vagyok glutén érzékeny, elkezdtem a GM étrendet, de nem tudok mit enni, mert mint irtam az előző levelemben minden étellel van valami gond.Hashimotós pm.beteg is vagyok, nem tudom az öklendezés ezzel kapcsolatban áll-e? Ön szerint milyen diétát kéne tartanom? GM, epe, hasnyálmirigy? Olyan szivesen ennék egy karéj piritós kenyeret, egy bögre tejet, főzelékeket, de már lassan semmit sem merek, mert nem tudom mitől csikarodik, meg megy a hasam, de ez is csak ideiglenes /IBS? /. Szóval ennyi minden van, ami izgat, Kérném szépen a segitségét! Tisztelettel: Egy aggódó nő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza öklendezés témában

Kedves Kérdező!

Azt, hogy kevés-e a sava, önmaga nem nagyon tudja kideríteni. Létezik egyfajta vizsgálat, amit rutinszerűen régebben végeztek, és egy vékony, gyomorba levezetett csővel a gyomorsavtartalmat mérte. Ha nem használ a gyomorsav csökkentő kezelés, nem érdemes a gyógyszert szednie. A Hashimoto-thyreoiditis nem okoz öklendezést. Azt, hogy milyen diétát tartson, nem lehet meghatározni anélkül, hogy tudnánk, mi a betegsége.

Kérdés: 2016. február 01., 17:24 ;Megválaszolva: 2016. február 02., 20:28
Kérdések és válaszok: Egyéb
emésztési panaszok
Tisztelt Főorvosnő! Szeretném a segitséégét kérni! Évek óta fennálló emésztési problémáim vannak, 3 alkalommal volt colonoscópiám...
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt
Fáradtság, gyengeség, EBV