• Tanács

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr

        Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy vagy két hete reggelente,öklendezéses tünetek fognak el,mintha hánynom kellenne,de csak öklendezek,ha valakivel beszélgetek,akkor is eljön beszéd közben.Nem fáj semmim,próbálok rendszeresen étkezni,igaz egy kicsit stresszesen élek.Kérdésem az lenne,hogy milyen bajom lehet,mire utalnak a jelek?

        Adóthat -e esetleg mandulagyulladás,vagy valami gyomor probléma miatt.

        Előre is köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a öklendezés témában

        Tisztelt Levélíró!


        Az öklendezés mögötti testi okok kizárására belgyógyász, esetleg fül-orr-gégész hivatott. Persze sokszor egy tünet nem eléggé valószínűsit egy-egy betegséget, ezért lehet, hogy egy tájékozódó kérdés is megteszi a szakemberek felé (mielőtt nagyon belemenne vizsgálatokba). Másrészt: esetleg nem szed-e valamilyen gyógyszert (lehet esetleg mellékhatás). Ha Ön nő (mert így nem derült ki), nem lehet-e terhes? Szóval érdemes egyéb, nem betegség jellegű állapotokon is gondolkodni. Mivel nekem szakterületem a pszichiátriai, ilyen szempontból azt a kérdéskört
        érdemes végiggondolni, hogy mostanában "mit nem vesz be a gyomra?". Netán milyen feladatai lettek az elmúlt két hétben (munkahely, egyéb kihívások) Jó kiindulópont ehhez, mi történt két héttel ezelőtt (valamilyen esemény):

        Jó egészséget kívánva:

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-08 20:51:25; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés