• ..mi bajom lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! A családban 2 testvéremnek epilepsziája van az öcsémnek 5 evésen jött elő húgomnak pedig 12 evésen. Mióta a húgomnak van nagyon félek hogy nekem is lesz. 19 éves vagyok Pánikolok nem tudok aludni minden kis zajra felriadok megijedek. 3 héttel ezelőtt fejfájással hányassal szédüléssel küzdöttem egy hétig vettek tőlem vért és csináltak egy koponya Ct. Jó eredményeim lettek és még egy EEg-t is ahol szintén jó lett az eredményem. Az orvos megnyugtatott hogy minden rendben van. De még is ezen agyalok egész nap már kezdek megbolondulni. Nem tudom mi tévő legyek probalok elaludni van amikor olyan érzésem van mintha nem lenne tovább. Izzadok. Nagyom furcsán érzem magam. Volt olyan amikor remegést tapasztaltam az egész testemen fel álltam elmúlt. Nagyon tanácstalan vagyok!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Betegségtől való félelmei úgy tűnik nagyon elhatalmasodtak.Ezeket az érzéseket elsősorban a szüleivel kellene megbeszélni.Megnyugtató válaszokra lenne szüksége. Ehhez az epilepsziás betegségről való ismereteket is meg kellene szerezni. Tudnia kell, hogy ez a betegség " nem ördögtől való",jól kezelhető, gyógyítható.Szerencsére, az Ön kivizsgálása nem igazolta az epilepsziát, sem egyéb neurológiai betegséget.Jelenleg a bajt a pánik elhatalmasodása okozza.Ha a szülők, barátok, környezet megnyugtatása nem hoz eredményt, akkor pszichiáter segítségét kell igénybe venni.A tartósan fennálló pánik zavar egyéb pszichés tünetekkel is társulhat, ezért kezdjen ellene hatékonyabban fellépni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. szeptember 01., 19:24; Megválaszolva: 2019. szeptember 02., 06:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A napokban voltam koponya MR és MRA vizsgálaton és a következőt írták le. Nyúltvelőt modelláló bal arteria vertebralis. Ez mit jelent? Mitől lehet? Ad okot az aggodalomra? Előre is köszönöm. Tisztelettel. L.E