• Végtaggyengeség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő! Már kb. 3 éve tartó végtaggyengeség miatt fordultam orvoshoz tavaly év júliusában. Azóta a Debreceni Klinika Neurológia osztályára járok, de mind idáig eredménytelenül. Időközben készült CT, melynek eredménye Thymus persistens. Laborok készültek, Repetitív ENG, EMG, melyek eredménye mindig negatív. Myopathiát, myositist kizárták. Utolsó lehetőségként nAch receptor elleni antitest meghatározása történt, de ez az eredmény is jó lett. Panaszaim bővebben: a felkar és a comb izmai rendkívül fáradékonyak, egyszerű fésülködés, magas polcon pakolás, lépcsőzés, guggolás és hasonló hétköznapi dolgok is nehezemre esnek. Kérdésem az lenne, hogy van e esetleg az előbb leírtak alapján valami ötlete arra, hogy mi okozhatja a tüneteimet? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a izomgyengeség témában

        Kedves Kérdező! A Debreceni Klinika neurológusai az ideg-izom betegségek területén kiváló szaktekintélynek számítanak.Ha vizsgálataikkal az izombetegséget nem tudták igazolni, akkor az Ön esetében valóban valami más okozza a problémát. Ahhoz, hogy bármi ötletem legyen, részletesen kellene ismerni az Ön életvitelét, családi állapotát, foglalkozását. Milyen terhelésnek van kitéve, valóban "betegséget" kell e keresnünk a panaszai mögött.Hogyan táplálkozik, keveset, vagy túl sokat eszik-e, és mit? Folytathatnám, de jobban szeretném, ha Ön gondolná végig, mi lehet a baj? Ehhez szülei, férje?, barátai segítségét vegye igénybe, akik szintén jobban ismerik magát. Én csak annyit mondhatok, ha a neurológiai kivizsgálás negatív, akkor ezt fogadja el. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2016. február 08., 22:20; Megválaszolva: 2016. február 09., 06:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: