• Gyenge szorítás reggel, furcsa fáradt érzés az alkarban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Úr! Reggelente nagyon gyenge a kézszorításom. Egy ásványvizes palack kinyitása is problémát okoz. Ökölbeszorítással szoktam lemérni a szorításom erejét. Erősebben tudok szorítani, ha csak a hüvelyk és valamelyik másik ujjamat szorítom össze, viszont ökölbeszorításkor negyedannyira tudom, mint napközben. Furcsa fáradt érzést érzek az alkarban, ami nem konkrét fájdalmat, hanem gyengeséget sugároz, mely nagyon kényelmetlen. Pár óra elteltével visszanyeri erejét, és könnyedén fel tudom magamat húzni, viszont néha napközben is el tudom veszíteni szorítóképességem, annyira hogy edzeni sem tudok. Már több éve érzem. Úgy gondoltam, hogy normális a reggeli gyengeség, de mostanában egyre jobban kezdett el zavarni. Sőt volt hogy éjszaka arra ébredtem, hogy gyengeséget érzek az alkaromban. Kényelmetlen, de nem annyira hogy fájjon. Talán az influenza idején érezhető izomgyengeséghez lehetne egy kicsit hasonlítani, de ez csak az alkaromban van. Nem dohányzom sem iszom. Rendszeresen táplálkozom, nem eszem gyors ételeket. Húsból kevesebbet fogyasztok, úgy heti egyszer. Viszont magvakban, kölesben és más ételekben pótolom, szerintem ezért nem kívánom ennyire. Mostanában kevesebbet sportolok, de hetente párszor végzek alapvető gyakorlatokat és 8-10km-es sétákra járok élettársammal. Heti egyszer felmegyünk a Gellérthegyre. Nem szedek semmilyen gyógyszert, nincs állandó betegségem. Legutoljára körülbelül egy éve voltam beteg, és akkor is csak megfáztam. Építészmérnök hallgató vagyok, év közben 7-8 órát alszom, most nyáron 9-10 órát. Úgy gondolom, hogy nincs nagy bajom, de még is zavar a problémám. Talán el kellene mennem vérvételre? Milyen irányba kellene indulnom? Vagy a problémám teljesen normális és csak túlreagálom a dolgot? A segítséget és a tanácsokat előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a izomgyengeség témában

        Kedves Kérdező! Nagy valószinűséggel nincs nagy probléma. Elképzelhető igen ritka izom betegség. Fizikális vizsgálat nélkül nem tudok más irányba "ötleteket" adni a probléma hátteréről. Ha nagyon zavarja a tünet, keressen fel neurológus szakorvost.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2013. augusztus 15., 13:35; Megválaszolva: 2013. augusztus 21., 11:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: