Ideg problémák?

Tisztelt Doktornő! Tüneteim jópár hete kezdődtek és elég változatosak. Megpróbálom sorban leírni: kb. két hónapja: Edzésen (harcművészet) hirtelen szúrást éreztem szívtájékon, megszédültem, leizzadtam, de az edzést végigcsináltam. Rá 1 napra mentem háziorvoshoz, aki csinált egy EKG-t, amely tökéletes volt. Azután előfordult ciklikusan olyan, hogy fájt a bal oldalam, sajgott a bal vállam, később a kar izmaim voltak fáradtak, azt követte enyhe szédülés, tompaság, majd ez 1-2 óra alatt elmúlt. Ez többször előfordult. 1időben Fejem balold. 10 Ft méreten kihullott a haj Kb. 3 hete: Hétvégén hirtelen lezsibbadt mindkét kezemen, a karomban tűszúrás szerű érzet volt, ill. zsibbadt a nagylábujjam is. Az azt követő napokban levertnek éreztem magam, folyamatos volt a zsibbadás, és egyre fáradtabbnak éreztem a végtagi izmaim. A háziorvosom beutalt angiológiára, ahova május 12-re kaptam időpontot. Szerencsére ismerős révén a Szent Imre kórház Érsebésze meg tudott vizsgálni és közölte, hogy érsebészeti gondjaim nincsenek. A vizsgálat napján, szombaton a bevásárlás is eléggé kimerített. Ekkor vettem táplálékkiegészítő port (fehérje+szénhidrát) és érzésre valamelyest enyhültek az izom tünetek, viszont a gyomrom nem bírta a nagy adag tejsavó-fehérjét. Ezen a héten napról napra rosszabb lett a helyzet. Főleg a végtagi, de pl. a nyaki izmaim a teljesen feszített és a teljesen elernyedt állapoton kívül csak remegéssel kontrollálhatóak. Remegnek az ujjaim, a karjaim, a combjaim, és némileg rosszabb a koordinációm. A háziorvos beutalt neurológiára, eközben javasolta a Magnesolv szedését. A Magnesolv hatására az izmaim nem fáradtak de a remegés, a levertség megmaradt. És amióta szedem, hirtelen hasmenések is előfordulnak. Foglalkozásom: szervizes vagyok, munkaidőm 50%-a vezetés, 25-25 %-a szerelés-számítógépezés. Novemberi laborleletem tökéletes volt, vérnyomásom rendszerint 120/70, 75-ös pulzussal, vércukrom 5, 1 körül van éhgyomorra. Pikkelysömör tünetek erősebbek Előre is köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza izomgyengeség, remegés témában

Kedves Kérdező!

A harcművészet edzésen történt rosszulléte egyértelműen kifáradásra utal. Kár, hogy akkor a szervezet "jótékony jelzése " ellenére tovább folytatta a fizikai tevékenységét. A végtagizmokban jelentkező fájdalom, zsibbadások, gyengeség, remegés mind arra utalnak, hogy a szervezete továbbra is pihenést igényel.

A pikkelysömör tünetek felerősödése, és a foltos hajhullás szintén az ellenálló képességének, immunrendszeri gyengeségnek a jele.

A neurológiai vizsgálat remélhetőleg pontos választ ad arra, felmerül e Önnél ideg, vagy izom betegség gyanúja, ezt személyes betegvizsgálat nélkül megmondani nem lehet.

Addig se stresszelje magát, éljen fizikai és lelki adottságainak megfelelő életet.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 28., 14:26; Megválaszolva: 2015. március 29., 07:38
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tisztelt dr. nő/dr. úr
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy július elején 5 napi bulizást követően szédülést, koordinácios vesztést, kéz remegést...
Végtaggyengeség
Tisztelt Doktor Nő! Már kb. 3 éve tartó végtaggyengeség miatt fordultam orvoshoz tavaly év júliusában. Azóta a Debreceni Klinika Neurológia...
Gyenge szorítás reggel, furcsa...
Tisztelt Doktornő / Úr! Reggelente nagyon gyenge a kézszorításom. Egy ásványvizes palack kinyitása is problémát okoz. Ökölbeszorítással...
Bizonytalanság!
Tisztelt válaszoló! 25 éves lány vagyok. A problémám a következő lenne, édesanyám nem régen 49 éves korában hunyt el. Családjában örökletes...