• Alvási apnoe?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Előző: ( https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/neurologia/149427 ) Biztos az alvási apnoe? Ilyen tüneteket nem okozhat például kimerültség, stressz és hasonlók? Ritkán előfordul, hogy arra kelek fel többször hogy nem kapok levegőt. De ilyen viszont tényleg ritkán fordul elő, 1 hónapba maximum 1x. EZ a remegés se gyakori. Kétszet alszunk együtt barátnőmmel 1 héten, és csak az utóbbi időbe tapasztalta ezt a remegést. ELőző héten az történt hogy remegtem, majd mintha valaki felemelte volna a testemet, és visszadobott volna. Én ebből semmit nem érzek. De ezek ritkán fordulnak elő. Csak apnoe okozhat ilyet? Előre is ksözönöm a válaszát! 20 éves férfi.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a alvási apnoe témában

        Kedves Kérdező! A horkolás gyakorisága fáradtság esetén fokozódik. Az, hogy többször úgy érzi, nem kap levegőt, szintén az apnoera tereli a gyanút. A vizsgálatot továbbra is javasolom. Az eredmény ebben az esetben biztosan kizárja, vagy megerősíti a diagnózist. Mindaddig csak a gyanú áll fenn, amíg azt nem sikerül 100 százalékosan igazolni. A stresszeket ettől függetlenül jó lenne valamilyen módon kezelni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2016. február 01., 18:14; Megválaszolva: 2016. február 02., 06:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: