hasi panaszok agyvérzs után

keves Doktornő, Édesanyám 70 éves, decemberben volt egy iszkémiás agyvérzése, a szakorvos szerint pitvarfibriláció okozta, amely a bal oldali testrészt bénította. Megkezdtük az otthoni rehabilitációt, mozgás terén jó a haladás, de elképesztő alhasi fájdalmai vannak, a széklet minden evés után megindul, de nincs hasmenés, a széklet állaga jó, sőt vettünk széklet mintát a labornak, fertőzés nincs. Könnyed ételeket adunk.Sajnos a vizeletet sem tudja irányítani, a háziorvos gyanít vízhólyag gyuladásra, de még vizelet mintát nem sikerült vennünk, nem tudja senki mikor van a vizelet. Probáltunk sok görcsoldó gyógyszert hasi panaszokra, emésztési segítőket, természetesen a háziorvos ajánlatával, de sajnos egyik sem hatott igazán, főleg az éjszakáink förtlemesek.Ha kérdezzük, már nem is tudja pontosan hol fáj a hasa. Természetesen szedi a vérhigitó gyógyszereket, a szívére, meg a koleszterincsökkentőt. Jelenleg vizsgálatokra hurcolni nem alkalmas a fizikai álapota Az agyvérzés előtt, ezek a fájdalamk nem léteztek. Lehetnek neurólógia okai? mit lehet tenni? , legalább azért, hogy tudjon pihenni. Mit tanácsol, már az egész család ki van fáradva? köszönöm válaszát Gábor

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza széklet és vizelet inkontinencia témában

Kedves Kérdező!

Kedves édesanyjának nem agyvérzése, hanem agytrombózisa volt. A szívritmuszavar gyakran okoz kisebb nagyobb vérrög (embólia) által elhalást különböző agyterületeken. Ezek esetleg súlyos bénulást nem okoznak, de az ürítési funkciók, (széklet és vizelet) kontrolljának elvesztésével járhat, továbbá fokozatos szellemi leépülést idézhet elő.

Hasi görcsei, fájdalmai hátterében azonban egyéb gyomor-bélrendszeri betegség állhat, ezt az agyi érbetegségek nem szokták előidézni. Az éjszakai nyugalom érdekében idegcsillapítókra, esetleg altatókra van szükség.Ha ilyen mértékben fennáll az ürítési inkontinenciának hívott kóros állapot, sajnos, elkerülhetetlen az állandó pelenka használata.Ehhez anyagi támogatást kapnak az urológus, vagy neurológus szakorvosi segítségével, akinek javaslata alapján ehhez a gyógyászati segédeszközhöz olcsóbban jutnak hozzá.

Minden jót kívánok. üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 19., 10:43 ;Megválaszolva: 2016. január 19., 16:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Epilepsziás görcsroham volt vagy...
Pszchiés betegség?
Radialis laesio
Külső liquortér tágulat
EEG Lelet értkékelése