2 éve tartó éjszakai lábzsibbadás

Tisztelt Főorvosnő! 2 éve leestem egy magas lépcsőről, fejemet, derekamat ütöttem be, farokcsontom eltört.Utána két nappal ezen kívül nagyobb stressz is ért.Rá 2 hétre kezdődött, és azóta is tart, ahogy lefekszem, éjszaka zsibbadnak mindkét lábamon az ujjaim, és a talpam elülső része.Piros és duzzadt is ilyenkor.Napközben semmi bajom nincs. Agyi ct az esés után neg., gerinc mr-en kiboltosulások, szűkület látható.Emg polyneuropathiát igazolt.Reumatológián kaptam már kezeléseket a nyakamra, derekamra, lábfejeimre, de semmi változás.Keringésem jó, Raynaud szindrómám nincs, Borellia neg.Crp, süllyedés, kreatinin kináz magasabb.Pulzusom már évek óta sok, Nebilitet szedtem idáig.Hajam nagyon hullik.4 éve menopauza. Azóta híztam 10 kg-ot.Dohányzom, kávézom.Nőgyógy. citológiánál bact-ok, de tenyésztést nem néztek.Ortopédián még nem voltam, de biokonfort papucsban járok a munkahelyen.Szeretném a segítségét kérni, mi bajom lehet, mert már nagyon idegesít.Többször felébredek éjszaka a lábfejzsibbadás miatt.Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza lábfej zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Valóban kissé szerteágazó panaszai vannak, a vizsgálati eredmények egymásnak kissé ellentmondóak.Elég sok gyógyszert szed, amiből kiderül számomra, hogy biztosan volt neurológusnál. EMG vizsgálat alapján a polyneuropathia nagy valószínűséggel fennáll, ami a lábfejzsibbadás egyik fő oka.Ezenkívül a labor vizsgálatok gyulladásra utalnak, ez kiderül a pirosság és duzzadás alapján is.Nem derül ki egyértelműen, az antibiotikus kezelést mi ellen kapja.

Tehát szerintem a baj oka megvan, csak a gyógyszerelés hatástalan.

Állapota kiváltásában, mint ahogy Ön is írja, lényeges szerepe volt, és van? a stressznek. A dohányzás és a túlzott koffein fogyasztás a stressz oldásában nem segít.Neurológusként az Oprymea? gyógyszer elhagyását javasolom.

Pszichiátriai gyógyszerelését is újra kellene gondolni egy jó szakember tanácsai alapján.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 10., 14:28; Megválaszolva: 2016. január 11., 12:35
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mr lelet véleményezése
Mri lelet (Dva gyanú )
MR vizsgálat eredménye
Látás problémák
Csecsemő septum pellucidum hiánya