Az egész testre kiterjedő zsibbadás.

Kedves Dr.Szappanos Zsuzsanna. 2015 augusztus-2án kezdődött derékfájásom. 4 nap után, alig bírtam mozogni. Rá 1hétre becsípődött a derekam. Injekció, gyógytorna, fizioterápiás kezelésem volt. Első héten elkezdett zsibbadni a bal lábam. Rá egy héttel később, tetőtől-talpig elzsibbadtam. Jobb combomon a bőröm érzéketlen. Ez a mai napig is megvan.Neurológián elküldtek mr-e.novemberben A diagnózis: Discopátia L5, L5 protrusio gyöki kompresszió nélkül. Azt mondták ezzel ők nem tudnak mit kezdeni. Biztosan lelki eredetű. Elmentem idegyógyászatra, ahol azt mondták ez nem lelki eredetű. Ezután elmentem idegsebészetre. Ott irtak beutalót nyaki gerinc mr-e. Arra sajnos még 2 hónapot várnom kell. Az augusztus óta tartó zsibbadásom azóta rosszabb lett. Nem tudok futni. Lépcsőzés is nehezen megy mert, olyankor teljesen elzsibbad a lábam. A bőr érzéketlenségem egyre több helyen és nagyobb területen jelentkezik.: arcon, nyakon az újjaimon, hátamon. Kedves doktornő kérem segitsen, hogy milyen szakorvost keressek fel? Mi lehet a bajom? Nincs cukorbetegségem. Nem szedek tartósan gyógyszert. Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát! Tisztelettel: Barbara

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza zsibbadás témában

Kedves Kérdező!

Augusztusban kezdődő lumbágója előtt is valószínűleg valamilyen fizikai terhelés érte, ez lehetett sportszerű mozgás, vagy nagytakarítás, bármi.Ezt követően teljes értékű kezelést kapott, injekciót, fizikoterápiát, gyógytornát. A kezeléseket követően, miután a zsibbadások elkezdődtek, ágyéki gerinc MRI vizsgálata volt, ami gyakorlatilag negatív.

Nem tudom, az idegsebész vizsgálat alkalmával milyen tüneteket látott, ami a nyaki gerinc MRI vizsgálatát szükségessé teszi.

Az, hogy bőrét érzéketlennek érzi, nagyon gyanús pszichés eredetre, hiszen olyan idegrendszeri eredetű szervi betegség nincsen, mely ezeket a leírt jelenségeket megmagyarázná.

Az Ön esetében javasolom szakvizsgálatát a testi tünetekkel jelentkező pszichiátriai betegség irányában, és a szorongás gyógyszeres csökkentése érdekében.Emellett természetesen az előjegyzett MRI vizsgálat, labor vizsgálatok továbbra is elvégzendőek, hátha valami anyagcserezavar, vagy belgyógyászati betegség áll a furcsa tünetek hátterében. Fő a nyugalom, amivel most szerintem kevésbé rendelkezik.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 08., 15:19; Megválaszolva: 2016. január 09., 08:10
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Zsibbadás és szédülés
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
Terhelésre fellépő magas vérnyomás
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, azért fordulok Önhöz, mert január óta járom a kálváriámat. Sportolás (kocogás) után jelentkeztek a panaszaim....
Gerincprobléma?
Üdvözlöm.Januárban kezdődött egyik napról a másikra.Becsípődést éreztem a nyak-vállnál,majd zsibbadni kezdtek a kezeim,jéghidegekké váltak.A...