Zsibbadnak az ujjaim mit tegyek?

Tisztelt doktornő! Elmúlt év nyár elején mindkét kezemen kezdtek zsibbadni a hüvelyk, mutató és gyűrűsujjam. majd egy hosszabb tünetmentes időszak után, kb. 2 hónapja ismét, körzeti orvosom nyaki röntgenre küldött ahol a nyaki lordosos kiegyenesedett, bal oldalon kb. 5 mmm nyaki borda. discusok, csontszerkezet egyébként megtartottak lett az eredmény. Doktornőm benfogamma szedését javasolta. majd neurológus szakorvoshoz is küldött aki ENG vizsgálatot javasolt carpalis alagut szindróma irányában, ami 3 hét múlva lesz. a neurólógus drnő még elmondta, hogy nagymértékű kézsorvadásom van a hüvelyk ujj alatti párna részen, bár kezeim nem fájnak és használni is tudom, így a körzeti doktornőm azt mondta, hogy az ok a nyakam problémája, nem áll fenn, hogy kézsorvadásom lenne. viszont az ujjaim zsibbadnak, van hogy már reggelre teljesen érzéstelenné vállnak de mozgatás után helyre jön. aggódom, hová forduljak miután a körzeti doktornőm azt mondta ne aggódjak a neurólógus doktornő viszont teljesen rám ijesztett,. 2 pici kislányom van szükségem van a kezeimre. lebénulhatok? már sajnos ilyet is olvastam. mit tegyek? milyen irányba induljak? válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza kézzsibbadás témában

Kedves Kérdező!

A nyaki borda valóban okozhat kézfej zsibbadást, de csak azon az oldalon, ahol található.

Miután mind a két kéz ujjaira van panasza, és a leírtak szerint a zsibbadás nem felel meg az anatómiai beidegzésnek, hiszen az I-II-III újjat a nervus mediánus, a IV. újjat viszont a nervus ulnáris látja el.

Tudnia kell, hogy sem a nyaki borda, sem a carpalis alagút szindroma nem okoz bénulást, ezért felesleges ezzel riogatni magát.Levele alapján a zsibbadás eredete lehet táplálkozási hiány, vagy stresszesség is.Bármelyik probléma is lenne az ok, mindegyik megfelelően kezelhető.

Jó lenne, ha a pici kislányok ellátása mellett kicsivel több idő jutna magára is. A kéztorna, az izmok megmozgatása fokozza a keringést, az Ön esetében, mint írja, segít oldani az érzéketlenséget. Az ENG vizsgálat eredményét mindenképpen várja meg, addig semmi más teendő nincsen.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. január 08., 08:21; Megválaszolva: 2016. január 08., 13:56
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Perifériás ideglaesio, mi az?
Tisztelt Doktornő! Napi akár 30 ezer kézmozdulattal (erős szorítás/ütés) járó szalag melletti munkát végzek. Mindkét kezem, főként...
enyhén zsibbad a kezem
Azt szeretném kérdezni hogy a hónaj és a mellem között fáj és enyhén zsibbad a kezem! Ez mitől lehet? Azt olvastam hogy a rossz melltartó...
mindkét kéz zsibbadása
Kérem segitsen. Jelentős túlsúllyal rendelkezem, sajnos 100+ - os vagyok. Tavaly a terhessegem fele kornyeken kezdtek el zsibbadni a kezeim. Mindkét kezem...
Egy éve zsibbad a kezem éjszaka
Tisztelt Doktor Nő! Az alábbi problémával kapcsolatban szeretnék kérdezni Öntől: Már több, mint egy éve éjszakánként zsibbad...