mindkét kéz zsibbadása

Kérem segitsen. Jelentős túlsúllyal rendelkezem, sajnos 100+ - os vagyok. Tavaly a terhessegem fele kornyeken kezdtek el zsibbadni a kezeim. Mindkét kezem ujjai es a kezfej. Szüles utan lement az osszes felszedett kilo es elmult a zsibbadas. Azota viszont sajnos megint feljott 8kilo, kuzdok, h lemenjen, de nem konnyu. Megint zsibbadnak a kezeim van, h annyira, h alig birom tisztaba tenni vagy feloltoztetni a kisfiam. Ejszaka, alvas kozben meg rosszabb. Mi lehet ez? Pajzsmirigy alulmukodesen van sok eve mar, most magasabb dozisu gyogyszert szedek, mert szules utan rosszabbodtak az ertekek. Ezen kivul mas komoly panaszom nincs. Illetve az izzadas majd fazas gyakori valtakozasa is a terhesseg ota van. Ezt mind a tulsuly okozza? Tudom szornyen hangzik, de 10 éve 120 kilo vagyok, de soha semmilyen panaszt nem okozott ez nekem.mindig energikus, aktiv voltam. Ez mind a +8kiló eredmenye? 32 eves vagyok es most meg vagyok ijedve. Varom szives valaszat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza kézzsibbadás témában

Kedves Kérdező!

A túlsúly és a zsibbadás közt lehet összefüggés, de ez igen bonyolult szabályozás alatt áll. Felmerül a hormonális eredet, tápanyag, vitamin hiány, anyagcserezavar, melyek az idegek normális működését negatívan befolyásolják. Szerepelhet az okok közt a környéki idegek összenyomódása is, mely víz visszatartás, ödéma, zsírlerakódás következménye.Végül, de nem utolsósorban a terhességgel, szüléssel együtt járó fokozott testi és pszichikai terhelés, az aggodalmaskodás is felerősítheti a panaszait.

Egyelőre a rendszeres táplálkozást, nyugodt életmódot javasolom, ami a kisbaba jólétét is elősegíti. Most nincs itt az idő a radikális fogyásra, pláne, ha küzdelemmel, éhezéssel jár. Később viszont ajánlatos lenne konzultálnia egy táplálkozási szakemberrel, és megtanulnia, hogyan tartsa a súlyát egyenletesen, még akkor is, ha túlsúlyos, hogyan kerülje el a "jojó" effektust.

Nem tudom, a Cimbalta nevű gyógyszert ki és miért ajánlotta Önnek, ezzel én pontos diagnózis hiányában nem értek egyet.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. november 04., 20:53; Megválaszolva: 2015. november 06., 07:59
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Perifériás ideglaesio, mi az?
Tisztelt Doktornő! Napi akár 30 ezer kézmozdulattal (erős szorítás/ütés) járó szalag melletti munkát végzek. Mindkét kezem, főként...
enyhén zsibbad a kezem
Azt szeretném kérdezni hogy a hónaj és a mellem között fáj és enyhén zsibbad a kezem! Ez mitől lehet? Azt olvastam hogy a rossz melltartó...
Zsibbadnak az ujjaim mit tegyek?
Tisztelt doktornő! Elmúlt év nyár elején mindkét kezemen kezdtek zsibbadni a hüvelyk, mutató és gyűrűsujjam. majd egy hosszabb tünetmentes...
Egy éve zsibbad a kezem éjszaka
Tisztelt Doktor Nő! Az alábbi problémával kapcsolatban szeretnék kérdezni Öntől: Már több, mint egy éve éjszakánként zsibbad...