Gerincvelő megnyomodása a porcal

Auto balesetet szenvedtem. 2csigolyám eltort a 3csigolyamon a porc leváltami megnyomta a gerinc velömet s ez által nem érzem a lábaimat. Legyen szives meg mondani, hogy kb hány százalék esélyem van arra, hogy valaha lábra állok. Várom válaszát

Dr. Kerekes Éva válasza gerinc sérülés témában

Tisztelt Érdeklődő! Gondolom, megtörtént vagy meg fog történni a levált rész idegsebészeti eltávolítása, és a pontos százalékot a legnagyobb eséllyel az önt műtő idegsebész tudja megmondani. Annyi azért elmondható, hogy tapasztalatom szerint ha maximálisan együttműködik a gyógytornával, és mindent megtesz a gyógyulás érdekében akkor is, ha ez fáj, nehéz, fárasztó, akkor 100%-ra fog járni. Lehet, hogy marad vissza fájdalom vagy ilyen-olyan maradványtünet, de ha nagyon motivált, akkor járni fog. A beteg gyógyulási esélyei általában elsősorban a betegen múlnak. Aki azt kérdezi, hogy mit tehet a gyógyulása érdekében, az meggyógyul. Aki azt várja ágyban fekve, hogy majd a sebész/gyógytornász meggyógyítja, az nagy eséllyel ágyban is marad. 100%-an teljes gyógyuláshoz kívánok erőt, hitet és optimizmust!

Megválaszolva: 2015. december 07.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Gerincsérülés
Tisztelt Doktor Válaszadó! Az unokaöcsém fia, egyben a keresztfiam (23) éves és a neje 6 hónapos terhes. Eddig örömteli is a dolog. A keresztfiam október 30...
Gerincsérülés utáni gyógytorna
Tisztelt Doktor úr! Ez év május 09-én sportbalesetet szenvedtem, és az akkori kórházi Traumatológus ügyeletes orvos röntgen felvétel után haza küldött, hogy...
Gerinc sérülés, fog fájni?
05.18.-án autóbalesetet szenvedtünk, megsérült a gerincem, a, debreceni Kenézy kórházba szállítottak.egy hét fekvés után traumás fűzőben távoztam. Kérdésem...
Éjszakai kézzsibbadás
Pots vagy orthosztatikus hipotenzió
Fejfájás egy hónapja