Jobb oldali, tarkó táji hátsó fejfájás, fülfájás, ingerültség: mitől lehet?

Kedves Doktornő! Már régóta diagnosztizáltak nálam nyaki gerincproblémákat, protrusiót, szűkületet és kopást.Szinte állandóan merevek a nyakizmaim, a váll-és hátizmaim is, nagyon nagy fájdalmakkal élek, meszes rögök képződtek a vállizületem közötti vízfelhalmozódásban. Ezt úszással, gyógytornával ill. orvosi utasításra izomlazító gyógyszerekkel (Felctor Rapid ill, ha a gyulladás nagy fájdalmat okoz, akkor Mydeton ill. Aflamin) szoktam kezelni.Viszont kb. két hete nagyon ingerlékeny, türelmetlen sőt néha hirtelen agresszív leszek. Ezt a már 6 hete fájó jobb fülemnek tudtam be eddig, mert nagyon érzékeny vagyok a hallás csökkenésre, amelyet egy fürdőzés óta érzek. Ezt a problémát már orvosolják, (orrspray, a nyomás csökkenés miatt behúzódó dobhártyám okozta.Ám emellett sajnos egyre gyakoribb a jobb oldali koponyámon érezhető nyomás, tompa, fájó érzés, amely a tarkómtól, kisagyamtól a jobb fülem tövétől a fül feletti régióig ér. A nyakam miatt további MR vizsgálat javasolt, amelyet hamarosan elvégeznek. Ön szerint ilyen fejfájásnál mi a teendőm? Kihez forduljak? Várom segítségét, mert igen megijedtem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza nyaki gerinc izomspazmus témában

Kedves Kérdező!

A jobb oldali fejfájását fülészeti eredetűnek tartom. Az orrspray és a behúzódott dobhártya közti összefüggést nem tudom értelmezni. A külső hallójárat gyulladása nagy fájdalmakkal járó, gyakori betegség, ezt kellene kezeltetnie, és a jövőben úszás közben füldugót használni.

A nyaki MRI vizsgálat elvégzését követően az Ön állapotában és kezelésében lényeges változás nem várható, hacsak nem derül ki olyan mértékű gerinc probléma, melynek megoldására műtétet javasol az ideg-, vagy orthopaed sebész.

Reméljük, hogy erre nem kerül sor, és a betegsége tovbbra is karban tartható lesz az eddig jól bevált módszerekkel.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. augusztus 19., 23:19; Megválaszolva: 2015. augusztus 20., 08:29
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Vertebrális artéria szindróma?
Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémámmal fordulok Önhöz: Körülbelül 2-3 éve tartó disequilibrium (egyensúlytartási szédülés) , kisebb...
Nolicin mellékhatása
Fülcsengés
Agydaganat ?
Agyi MRI eredmény illetve fülzúgás