Vertebrális artéria szindróma?

Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémámmal fordulok Önhöz: Körülbelül 2-3 éve tartó disequilibrium (egyensúlytartási szédülés) , kisebb nyelési nehézségek (nyálamat sokszor nehezen tudom lenyelni, ezért beszéd közben néha köpködök) , hányingerérzet de még sosem hánytam, koncentrálási nehézségek, hátul tarkónál féloldali (jobboldal) nyomásérzet egésznapos 24/7 mely kisugárzik a kisagyba és mély tompa szorító jellegű fejfájást okoz, tompult gondolkodás, krónikus fáradtság, izomgyengeség. 1, 5 éve abbahagytam emiatt konditermi edzéseim, mert már szédültem nagyon a nehéz súlyok alatt. (fekvenyomásnál) Körülbelül 1 hónapja voltam AtlasPROfilax kezelésen mely javított helyzetemen és már nem szédülök egyáltalán és egy kicsit több energiám is lett. A képen csatolom MRI koponya felvételeim melyen (legalábbis tudásom szerint, látszik az érintett terület) További terveim: 28.-án megyek vissza kontrollra, hogy megnézzék az Atlasom (C1) helyzetét újra, majd ezek után ha nincs továbblépés egy hónapos chirocraptor kezelésre gondoltam. Válaszát várom és előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza nyaki gerinc izomspazmus témában

Kedves Kérdező!

Régóta ismert tény, hogy a nyakizomzat tartós feszülése izommgörcsöket, az izmokban csomósodást idéz elő, és ez a görcsös állapot tartós fennállás esetén a nyakcsigolyák helyzetét megváltoztatja. Az egész nyaki gerinc eleinte húrszerűen megfeszül, majd kompenzáló mechanizmusok indulnak be a helyes tartás helyreállítására, de ez magától sokszor nem sikerül, így a különböző mértékű gerincferdülések maradandóak lesznek. A feszülő izomzat, kóros helyzetű nyaki gerinc felől kiinduló ingerületek fejfájást, szédülést idézhetnek elő. A doktornő, aki az interneten videofilmben mutatja be az "atlasprofilaxis"lényegét, jelentősen eltorzítja a valós tényeket, és teljesen tudománytalanul minden problémát a CI-es csigolya elmozdulásának tulajdonít.Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy a koponyaalapról " rengeteg ideg lép ki", melyek sérülnek a csigolya elmozdulás hatására. Az arcideg lefutása, a hallóideg egészen más anatómiai rendszeren keresztül lép ki az említett szervek idegellátása céljából. Az ide vonatkozó magyarázatok minden alapot nélkülöző tudatlanságról tanúskodnak. A karfonat sem a CI csigolyánál lép ki, hanem a II-VII nyaki csigolyák közti réseken keresztül. A vertebrális artéria is több nyaki csigolya által képezett csontos csatornán fut fel a koponya alapig, és lép be az öreglyuknak nevezett nyíláson keresztül a hátsó agyfélteke vérellátását biztosítva.Ennek az érterületnek a vérellátási zavarai sem függenek kizárólag az atlasz nevű CI csigolyától. A kezelésnek mind a neve, mind a lényege a laikus betegek megtévesztését kimeríti, nem más, mint egy többé kevésbé valós alapokra épített egészségügyi "biznisz". A nyakizomzat lazítása sokféle elektromos " kütyüvel"

elvégezhető, de más fizikoterápiás módszerek is hatásosak. A nyaki csigolyák manuál, azaz kézi tehnikával történő kezelése egyébként hozzá nem értő kezekben veszélyes is lehet, az életfontosságú idegközpontokat, melyek a gerincvelő folytatását képező nyúltvelőben helyezkednek el, nem tanácsos túlzott erőbehatásnak kitenni.Szerencsére a vibrációs masszázs ártalmatlannak tűnik.Veszélytelen, de nem is nyújt végleges megoldást. Pláne, ha csak havonta egy alkalommal végzik el, gondolom borsos áron.Sajnálatos módon MRI felvételt nem csatolt a leveléhez, így ehhez nem tudok hozzászólni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. augusztus 11., 13:13; Megválaszolva: 2015. augusztus 11., 17:58
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Jobb oldali, tarkó táji hátsó...
Kedves Doktornő! Már régóta diagnosztizáltak nálam nyaki gerincproblémákat, protrusiót, szűkületet és kopást.Szinte állandóan merevek a...
Koponya MR vizsgálat
Tisztelt Dr. Fehér Gergely Ezen dokumentum alapján két neurológus és egy kardiológus mondott véleményt . Az egyik neurológus szerint egy mini...
Arc, nyelvhegy, és ajakzsibbadás...
Lehet, hogy nem történt meg minden...