• 3 hetes baba

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Nagyon szégyellem magam és rettenetesen bűntudatom van. Tegnap este a 3 hetes gyermekemet a karomban bölcsőzartásban vízszintesen tartva pár másodpercre megráztam. Sajnos egy pillanatra elveszítettem a türelmemet mert semmivel sem tudtam megnyugtatni. Tudom hogy nem ez volt a megoldás nagyon bánom. Megijedtem nagyon mert tudom sose szabad megrázni a gyermeket. Kérdésem az lenne hogy lehet e nagyobb baj belőle illetve vigyem orvoshoz?

        Dr. Kerekes Éva válasza a csecsemő témában

        Tisztelt Érdeklődő! Egyszer már megválaszoltam ezt a kérdést, nem tudom, hogy valami hiba folytán nem ment el a válasz, vagy még egyszer elküldte? A véleményem ugyan az- minden szülő megrázza néha a gyermekét, mert ha kimerűlt, akkor nem bírja az állandó készenlétet, nemalvást, felelősséget, stb. Orvoshoz ezért nem kell elvénni, ha Ön vagy a védőnő nem lát semmi aggasztót. A rázással járó esetleges mikorsérüléseket az agyban nem lehet észrevenni gyermekneurológiai vizsgálat során, sőt, rutin MR vizssgálat sem mutatja, ezt pedig csak szigogú indokok alapján végzik el. Próbáljon meg segítséget kérni a családtagjaitól, hogy egy kicsit pihenhessen néha. hamarosan tudni fogja, mikor miért sír a gyermeke, és ha Ön is nyugodt, akkor őt is meg tudja nyugtatni rázás nélkül is. boldog, felszabadúlt babázást kívánok Önöknek (bár ez nagyon kevés embernek sikerül, főleg az első babánál )


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2015. augusztus 19., 16:43; Megválaszolva: 2015. augusztus 26., 17:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: