3 hetes baba

Tisztelt Doktornő! Nagyon szégyellem magam és rettenetesen bűntudatom van. Tegnap este a 3 hetes gyermekemet a karomban bölcsőzartásban vízszintesen tartva pár másodpercre megráztam. Sajnos egy pillanatra elveszítettem a türelmemet mert semmivel sem tudtam megnyugtatni. Tudom hogy nem ez volt a megoldás nagyon bánom. Megijedtem nagyon mert tudom sose szabad megrázni a gyermeket. Kérdésem az lenne hogy lehet e nagyobb baj belőle illetve vigyem orvoshoz?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza csecsemő témában

Tisztelt Érdeklődő!

Egyszer már megválaszoltam ezt a kérdést, nem tudom, hogy valami hiba folytán nem ment el a válasz, vagy még egyszer elküldte?

A véleményem ugyan az- minden szülő megrázza néha a gyermekét, mert ha kimerűlt, akkor nem bírja az állandó készenlétet, nemalvást, felelősséget, stb.

Orvoshoz ezért nem kell elvénni, ha Ön vagy a védőnő nem lát semmi aggasztót. A rázással járó esetleges mikorsérüléseket az agyban nem lehet észrevenni gyermekneurológiai vizsgálat során, sőt, rutin MR vizssgálat sem mutatja, ezt pedig csak szigogú indokok alapján végzik el.

Próbáljon meg segítséget kérni a családtagjaitól, hogy egy kicsit pihenhessen néha. hamarosan tudni fogja, mikor miért sír a gyermeke, és ha Ön is nyugodt, akkor őt is meg tudja nyugtatni rázás nélkül is.

boldog, felszabadúlt babázást kívánok Önöknek (bár ez nagyon kevés embernek sikerül, főleg az első babánál)

Kérdés: 2015. augusztus 19., 16:43; Megválaszolva: 2015. augusztus 26., 17:26
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Epilepszia és szoptatás
Tisztelt Doktornő! 3 hetes kisfiam leggyakrabban szopizás közben mintha önkívületbe esne. Nyitott szemmel grimaszol, bandzsít, mintha nem lenne...
Arc, nyelvhegy, és ajakzsibbadás...
Lehet, hogy nem történt meg minden...
Központi idegrendszer zavar?
Tisztelt Doktor Úr! Feleségem pár hónapja furcsa változásokon megy keresztül. Álmatlansaggal és Tűszúrás érzéssel kezdődött nála...