• Nyugtalan Csecsemő

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Egy hete hoztuk haza kislányunkat a kórházból. Azon kívül, hogy sajnos császármetszéssel jött a világra, teljesen egészségesen bocsájtottak haza minket. Táplálása vegyes, mert feleségemnek egyenlőre nincs elég teje. Figyelünk rá, hogy súlyának megfelelően egyen tápszert (Milumil HA Start) és anya tejet. Jelenleg körülbelül 3 óránként eszik. Hasfájós baba ezért háziorvosunk tanácsára kezdtük el espumisannal "kezelni", ami javított is a helyzeten. Itthon harmadik napra kezdett nyugtalan lenni. Látszólag minden ok nélkül (tiszta pelus, az előbb evett, nem lázas, nem hány)vigasztalhatatlanul ordítani kezd, amit hisztis visításba visz át, rúg-kapál rázza fejét és rágja az öklét (illetve a kesztyűcskéjét). A nyugtalansága miatt két napja chamomilla vulgarist adunk neki (napi 3-4 alkalommal 2 gyöngyöt oldunk fel). Ha sikerül megnyugtatni (kizárólag kézben), időnként újra kezdi akár több perc nyugodt alvás után/pihenés után is és ezt órákig képes csinálni. Tudjuk, hogy még pici és az időjárás is zavarhatja, valamint a környezet is új, de nem tudunk mit kezdeni ezekkel a "? hiszti? " rohamokkal. Szeretettel és nyugalommal próbáljuk körbevenni, magára soha nem hagyjuk, ha sír, de egyre jobban aggódunk a fent leírt viselkedés miatt. Lehet buta kérdés, de nem károsítja az idegrendszerét ez a sok kiborulás? Tehetünk ellene, vagy ez normális? Sajnos messze kerültünk otthonunktól és kevés a segítség, de jelenleg "két emberes baba" a Mi kislányunk. Időnként képes két etetés között végig ordítani az időt. Várjuk megtisztelő válaszát. Köszönettel: Krisztián

        Dr. Balogh Andrea válasza a Csecsemő témában

        Kedves Kérdező! Érdemes megpróbálni cicire tenni vagy egy kis kiegészítést adni tápszerből - ezt onnan gondolom, hogy a kis öklét rágja, érdemes megpróbálni. Etetés után kb. 20-30 percet tartsák ölben hogy tudjon büfizni, különösen ha mohón eszik akkor sok levegőt nyel ami a pociba kerül és ott fájdalmat okoz. Ugyanakkor érdemes masszírozni a kis pocakját ha velünk szemben van a baba akkor az óramutató járásának megfelelően illetve a lábacskáit fel le tornáztatni hátha segít. Nézzék meg nincs-e melege, nem fázik -e pl. A napját érdemes fix napirend szerint alakítani persze gondolom ez még kialakulóban van, ez biztonság érzetet ad később a kicsinek. Próbálják még meg a Lycopodiumot 9 Ch-at adni 5 golyóval délután 4 óra körül, majd a Chamomilla 15 Ch-at 5 golyóval amint elkezd sírni. Remélem hamarosan rendeződik minden! Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2015. január 03., 15:05; Megválaszolva: 2015. január 04., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy van egy újszülött fiam 13 napos, akit elvittem a házi gyermekorvoshoz aki megállapította hogy túl nagy a kutacsa, ezért Eurovit D vitamint írt fel, eddig értem is, csak hogy napi 5 csepp adagolást...